İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki akşam KRT'de katıldığı ‘Şimdiki Zaman' adlı programda, Gezi Parkı'nın belediyeden alınıp Sultan Beyazid Hanı Sani Vakfı'na (2. Beyazid Vakfı) devredilmesine açıklık getirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu
İmamoğlu, aynı vakfın uhdesindeki Beyazıt Camisi'ne bağlı hünkar kasrının 21 Şubat 2011'de yandığını ve o günden bu yana tamir edilmediğini söyledi.

Sultan II. Bayezid tarafından yaptırılan Beyazıt Camisi'nde, padişah ziyaret ettiğinde dinlenme ve görüşmeler için özel tasarlanan hünkâr kasrı bulunuyordu. 1810'de yapılan bu kasr, 21 Şubat 2011'de büyük çaplı bir yangında tahrip oldu ve o günden bu yana yok olmaya terk edildi. Vakıflar Genel Müdürlüğünce Beyazıt Camii restorasyona alınsa da 20132020 yılları arasında kasra bir müdahale yapılmadı. Artık Gezi Parkı'nın da sahibi olan Beyazid Hanı Sani Vakfı'na tescilli olan bu kasrın akarlarından elde edilen gelirle onarılması ve yaşatılması gerekiyordu.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tartismalivakifhunkarkasrini11yildirihmaletti6346385/
Sedat Peker'in açıklamaları dünya basınında böyle yankı buldu56 izlenme
Sayıştay raporlarında ortaya çıktı: PTT’nin HGS yüklemelerinde büyük vurgun! Özel şirkete servet aktarımı yapılmış39 izlenme
Erdoğan'ın "uçan sarayı"nı açıklayan vekil: Hediye değil satın alındı444 izlenme
Çiftçi ekmeklik buğdayı 5,75 TL olarak görmek istiyor40 izlenme
Farelerle yaşayan insanlar var13 izlenme
Batan şirketleri kurtarmak için kollar sıvandı60 izlenme
Sedat Peker'in basın danışmanından Süleyman Soylu'ya 3 kuruşluk dava45 izlenme
Yargıdan tepki çeken karar: Ebubekir Sifil’e takipsizlik!56 izlenme