CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de İzdönüşüm Fabrikası'nın açılış törenine katıldı.
“BAŞKAN BURAYA BÜYÜK YATIRIM YAPTI”
Burada kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Burası eski bir tesis. Başkan burayı önce satın aldı, buraya büyük bir yatırım yaptı. Yatırım yaptıktan sonra, buraya çöp getiren, kağıt getiren, plastik getiren pek çok insanın güvencesinin olması lazım. Belediye dediğimiz, o beldede yaşayan her bir yurttaşın hakkını ve hukukunu teslim eden kurum demektir. Belediyenin görevi budur. Bizim çöp diye dışarıya attığımız, kullanmadığımız pek çok şeyin aslında servet olduğunu bütün dünya da biliyor, hepimiz biliyoruz. Ama bu serveti yeniden ekonomiye kazandırırken, insan unsurunun göz ardı edilmemesi lazım.”

“BEN BEŞLİ ÇETELERİN ADAMI DEĞİLİM”
“Ben beşli çetelerin adamı değilim” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Ben lortların, baronların adamı değilim. Ben sizin yanınızdayım. Alın teri dökenlerin yanındayım. Çalışanların yanındayım. Alın terini hak edenlerin yanındayım. Bu ülkede herkesin karnı doyduğu zaman huzur gelir ülkeye. Herkesin karnının doymadığı, fakirin ezildiği, varlıklılara da büyük kaynakların aktarıldığı ekonomik düzeyi, neoliberal düzeni asla kabul etmiyorum.
Altta kalan ezilsin, üstte kalan zenginleşsin. Olmaz efendim, olmaz. Sosyal devlet dediğimiz işin temelinde herkesin karnının doyması vardır. Devletin sosyal olması için sizin hak ettiğiniz emeğinizin karşılığının verilmesi lazım. Aksi halde o devlet, sosyal devlet olmaz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Belediye Başkanımız Tunç Bey'in bu bağlamda attığı adım son derece değerlidir. Bu tesis yeniden alınıp, yeniden inşa edilmenin ötesinde bir anlayışı da yeniden inşa ettiği için benim açımdan son derece değerlidir.”

“BERABER OLURSAK BU MÜCADELEYİ BAŞARIYLA TAÇLANDIRMIŞ OLURUZ”
CHP'li belediye başkanlarına da seslenen Kılıçdaroğlu, “Beldeye hizmet ediyorsa sadece caddesini, parkını yapmak değil, o beldede yaşayan insanların huzurunu da sağlamak zorundadır. Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu da söyledim; bulunduğunuz beldede, yönettiğiniz kentte hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir düzeni inşa edeceksiniz. Allah nasip ederse, bunu Türkiye genelinde de yapacağız. Bu mübarek Anadolu topraklarında hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi inşa etmek zorundayız. Bu topraklar mübarek topraklar. Bu topraklarda herkesin huzur içinde yaşamasını isterim. Bunun mücadelesini vermek de bireysel olmuyor. Beraber olursak bu mücadeleyi başarıyla taçlandırmış oluruz.” diye konuştu.
NEŞET ERTAŞ’I ANDI
Kılıçdaroğlu konuşmasında halk ozanı Neşet Ertaş’ı da andı. Kılıçdaroğlu, “Bugün Neşet Ertaş’ın ölüm yıl dönümü. Sazıyla ve sözüyle hepimizin yüreğinde taht kuran bir halk ozanıydı. Onun yaşadığı dramlar elbette hepimizin malumu. Bu topraklarda herkesin huzur içinde yaşamasını isterim.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından İzdönüşüm Fabrikası'nın açılışı gerçekleştirildi.

“BENİM UMUDUM SİZLERSİNİZ”
Programının devamında İzmir Gaziemir 1. Etap Temel Atma Töreni'nde de konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alandaki gençlere seslenerek, “Benim umudum sizlersiniz. Hiç meraklanmayın Türkiye'yi çağdaş uygarlığa beraber taşıyacağız. Birlikte mücadele edeceğiz. Bu konuda en ufak bir endişem yok. Bu ülkede gençler, özgürce düşüncelerini ifade edebilmeli, işsiz kalmamalı, umutsuzluğa kapılmamalı, geleceklerini yurt dışında değil, Türkiye'de aramalı. O nedenle sizi bütün hayalleriniz benim hedefim olacaktır. Bunu sakın unutmayın” dedi.

“SİZİN MUHATABINIZ DOĞRUDAN DOĞRUYA BELEDİYE”
30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesinde yaşanan depremi hatırlatan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:
“İzmir'in bir deprem bölgesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Acılar yaşandı bunun da farkındayız. Bu acıların da dinmesi gerektiğini biliyoruz. Evlerin depreme dayanıklı, yaşanabilir olması lazım. Yereli mi? Hayır. Kentsel dönüşüm yapılırken bir güvencenin olması lazım. Geçmişte bunun acıları yaşandı.
İstanbul Fikirtepe olayı, gerçekten Türkiye için kolay unutulacak bir olay değildir. Orada insanların evleri yıkıldı, orada beton ormanları yapıldı, müteahhit ile ev sahipleri karşı karşıya getirildi, müteahhitlerin bir kısmı inşaatları yapamadı, insanlar perişan oldu.
Ama bizim belediye başkanlarımız böyle bir atmosfere izin vermediler. Sizin muhatabınız doğrudan doğruya belediye. Belediye yapacak, garantörü belediye olacak. Belli bir güven içinde evleriniz zamanında başlayacak, şimdi temelini atacağız, bitecek. Zamanında bitirilsin, söz veriyorum geleceğiz anahtarları da konut sahiplerine teslim edeceğiz. En büyük hedeflerimizden birisi budur.”
“BEN SARAYLARA MERAKLI OLAN BİRİSİ DEĞİLİM”
“Bu ülkeye sözüm var” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her evde huzurun olması için, bereketin olması için mücadele edeceğim. Ben saraylara meraklı olan birisi değilim. Benim için merak alanı istiyorlarsa, vatandaşın evidir, onun sofrasıdır, onun mekanıdır, onun çayıdır, onun kahvesidir, onun fıkrasıdır, onun güler yüzüdür. Herkesin güler yüzlü olmasını isterim.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin butona basmasıyla, 6 bölgede 4 bin 800 konutun yer alacağı Gaziemir Kentsel Dönüşüm Alanının 1. Etabının temeli atıldı.
Sözcü
Veli Ağbaba depremzedenin hakkını savundu AKP'liler hakaret yağdırdı: "Zırto, lan, sarhoş!"26 izlenme
Saray'ın tercihleri bütçeye yansıdı: Yurttaşlara yük sermayeye kıyak41 izlenme
Çocuklar miting yolunda!103 izlenme
AFAD'da skandallar bitmiyor: Deprem felaketlerinden ders alınmadı, aynı aksaklıklar yine yaşandı35 izlenme
Cumhuriyet tarihinin en büyük kapanışı406 izlenme
İmam, Survivor'ı hedef aldı! 'Her gece 20 yarı çıplak kadın ve erkek evimize giriyor'67 izlenme
CHP'ye çökme planını boşa düşürecek anket12 izlenme
CHP Kulislerinde Çarpıcı İddia: Kılıçdaroğlu Özgür Özel'i mi İşaret Edecek?28 izlenme
Ankara’da yine yürüyen merdivene sabotaj!
İmamoğlu'nun savunmasını görünce dayanamadı: Saray'ın başdanışmanından 'hakimi açığa alın' çağrısı
Manisa'da CHP’li adayın başvurusu kabul edilmedi: Elektrik kesintisi iddiası
CHP'li Gürer'den Erdoğan'a fahiş fiyat yanıtı: "En yakınınızdan hesap sorun!"