Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle tutuklanan Varlık Fonu eski Başkanı Mehmet Bostan'a ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
Kılıçdaroğlu, paylaşımda, Mehmet Bostan'ın adını vermeden Erdoğan'a, "Türkiye Varlık Fonu, Saray hükümetinin her türlü denetimden uzak tuttuğu kara kutusudur. Bu kişi rüşvet aldığı için mi tutuklandı, rüşveti paylaşmadığı için mi?" sorusunu yöneltti.

Varlık Fonu eski Başkanı Mehmet Bostan ve Mineks Uluslararası Sermaye ve yatırım danışmanlığı firmasının yönetim kurulu başkanı Bülent Göktuna, usulsüzlük soruşturmasında tutuklandı.
NE OLMUŞTU?
Gazeteci Toygun Atilla, Patronlardünyası adlı sitede konuyla ilgili bir yazı yayımladı.
Soruşturmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatıldığını belirten Atilla, "1 yıldır çok gizli olarak sürdürülen soruşturma geçen hafta tamamlandı. Mehmet Bostan Kasım 2016'da 200 milyar doları yöneten Varlık Fonu'na, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından başkan olarak atandı. 11 ay boyunca Varlık Fonunu yöneten Mehmet Bostan Eylül 2017'de ani bir şekilde görevden alındı. 2018'de Maliye ve Hazine Bakanlığına atanan Berat Albayrak, Varlık fonunda 25 milyon dolarlık bir açık olduğunu tespit etti. Yapılan incelemeler sonunda bu paranın Mineks Uluslararası Sermaye ve yatırım danışmanlığı firmasının yönetim kurulu başkanı Bülent Göktuna'ya transfer edildiği anlaşıldı" dedi.
Yeniçağ
Ersan Şen canlı yayında sinirlerine hakim olamadı 'Kahretsin! Bir defa da hata yaptım deyin! Delikanlıysanız kaldırın kur korumalıyı da görelim!'46 izlenme
TÜGVA’ya bu defa kafe verdiler!106 izlenme
Atatürk’e hakaret etti, yargı çarptı!240 izlenme
Sadece ülkenin değil o kurumun da kurucusu ama... Diyanet takviminde Atatürk ayıbı!14 izlenme
İtalyanlar araştırdı: İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın pahalılık şampiyonu oldu22 izlenme
Adana Büyükşehir Belediyesi’ne uygulanan haciz yargıdan döndü!59 izlenme
Çiftlik Bank'tan sonra bir sistem daha battı: Asker, polis ve avukat mağdurlar var463 izlenme
CHP'den AKP iktidarına sözleşmeli personel düzenlemesine ilişkin flaş çağrı!43 izlenme
Işıkhan "Çalışıyoruz" demişti! Emekli ikramiyesinin ne kadar olması gerektiğini uzmanı hesapladı
Avrasya Tüneli’nde fatura yine vatandaşa çıktı: Geçmeyen araçların halka bedeli 155 milyon TL!
Antakya'da köylülerinin arazilerine jandarma eşliğinde iş makinaları girdi!
Talebi reddedilen Kayyum Gürsel Tekin, haberlere sinirlendi: "Bizim nezaketimizi, zarafetimizi zedelemeye kalkışmayın. Bu üçlüyle uğraşamazsınız!"