Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayeti üzerine açılan ve siyasi yasak ile 11 yıl 8 aya kadar hapsinin istendiği davanın ilk duruşması bugün görüldü. "Oraya savunma yapmaya değil tarihe not düşmeye geliyorum" diyen Kılıçdaroğlu, hakim karşısına çıkarak ifade verdi.

Kılıçdaroğlu ifadesinde, Mayıs 2023 seçimlerine kadar bir ittifak içerisinde olduğu ve seçimden kısa bir süre önce kendisi aleyhine ithamlarda bulunan eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepkisini dile getirdi.

Eski CHP lideri, kendisi hakkında "Kılıçdaroğlu'na herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme Sayın Kılıçdaroğlu’nu vasiyet ettim. Çocuklarıyla beraber vasiyet ettim. Siz sahip çıkamaz başlarına bir şey gelirse bendedir" diyen Akşener'i işaret ederek şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, vasiyet olarak 'Kılıçdaroğlu'nu aileme emanet ediyorum' diyen milliyetçi ve vatansever diye bildiklerimiz işbirlikçi çıktı, onlara inandığım için hata ettim, Evet hatalıyım. Bu kadar kötü olabileceklerini tahmin edemedim…"
Kaynak: Gerçek Gündem
Elazığ’da ABD’nin Marshall ile gönderdiği yağlarda metal bulundu!117 izlenme
Sözde tasarruf! TBMM özel uçağıyla Washington seferi25 izlenme
İşte ülkenin geldiği son nokta: Kaban ve mont almak isteyenlere 36 ay taksitle kredi verilecek!26 izlenme
Maliye ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati, 650 gelir uzmanı yardımcısı alınacağını duyurdu37 izlenme
Ankaralıların Mansur Yavaş'ı neden sevdiği ortaya çıktı: 180 bin aileye doğal gaz ödemesi desteği yapıldı28 izlenme
Andımız için büyük çağrı!104 izlenme
Belkıs Akkale'den Halk TV'ye karartma tepkisi: Saray'a gidemem, ben halkın sanatçısıyım87 izlenme
Hamza Yerlikaya’nın ismi okullardan silinsin talebi!106 izlenme