Anasayfa1
04 Aralık 2017 ( 779 izlenme )
Reklamlar

Kılıçdaroğlu'nun SSK dönemini yazanlar, Erdoğan'ın SSK işlerini anımsıyor mu?

BağKur borcu olan sıradan vatandaşlara devlet tarafından haciz uygulaması yapılıyor. Erdoğan’a yapılmamıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu 19921996 ve 19971999 yılları arasında SSK Genel Müdürlüğü yaptı.

AKP çevresi her fırsatta bu dönemleri diline doluyor; Kılıçdaroğl'nun "başarısız" olduğunu iddia ediyor.

Ama.

Bir konuya ise hiç dokunmuyor:

Erdoğan'ın SSK ilişkisine!

Yazalım:

Erdoğan, Emniyet Gıda Sanayi’nin personeli olarak 2000 yılının Mart ayında emeklilik başvurusu yaptı. Başvurusu sonrasında yapılan inceleme sonucunda, prim gün sayısı 5 bin 587 olduğu belirlendi ve Erdoğan’a 1 Nisan 2000 tarihinde emekli maaşı bağlandı. Artık emekliydi!..

1 Nisan 2000 yılından itibaren "3400008769950" sicil numarasıyla yaklaşık 2 yıl bir SSK emeklisi olarak hayatına devam etti.

Şubat 2003 yılına kadar nedense diğer SSK emeklilerinin aksine maaşına "dokunma" ihtiyacı hissetmedi. Ticari gelirleri yeterliydi!

9 Mart 2003’te milletvekili seçilen Erdoğan bu sayede SSK’lılığının da sonuna gelmiş oldu. Mart ve Nisan 2003 aylarının 333 milyon liralık SSK maaşlarını ayrı ayrı çeken Erdoğan, 15 Nisan 2003 yılında emekliliğinin durdurulması başvurusunda bulundu.

Bu tarihten sonra da emeklilik hakkı Emekli Sandığı’na aktarıldı.

Güzel…

Fakat bu işte bir iş vardı:

SSK’da kayıtlı olan Erdoğan’ın aynı zamanda “0522030556” numarasıyla BağKur’da da kayıtlı olduğu ortaya çıktı!

BağKur’a 1 Ocak 1987’de kayıt yaptırmıştı. 1987’de İstanbul Beyoğlu’nda kayıtlı Sigorta Eksperleri Cemiyeti’nde “işveren” görünüyordu.

Biliniyor ki; bir kişinin hem SSK, hem BağKur kaydı olamazdı! BağKur’lu olduktan sonra SSK’ya devir olmalıydı ama yapmamıştı. Üstelik her ikisinde de kaydını sürdürmüştü. İki kurumdan da emekli maaşı alamayacaktı herhalde! İyi de…

Resmi kayıtlara göre iki yıl süreyle BağKur’da kaydı bulunuyordu ve 1 yıl, 11 ay, 30 günlük de hizmet süresi vardı.

Üstelik Erdoğan, BağKur’a tabi olarak çalışmıştı, fakat bu döneme ait sigorta primlerini yatırmamıştı!

Ayrıca…

Bir kişiye emekli aylığı bağlanabilmesi için tüm sosyal güvenlik kuruluşlarına borçlarının ödenmesi gerekiyordu.

Yani…

Normalde Erdoğan’ın emeklilik dilekçesini verirken BağKur’daki hizmetini hatırlatması gerekirdi. Yapmamıştı...

Borcunu derhal faiziyle birlikte ödemesi lazımdı. Yapmadı...

Biliniyor ki, BağKur borcu olan sıradan vatandaşlara devlet tarafından haciz uygulaması yapılıyor. Erdoğan’a yapılmamıştı.

Sürekli Kılıçdaroğlu'nun SSK dönemini hakkında söylemedikleriyazmadıkları kalmayanlara hatırlatalım dedik!

http://odatv.com/kilicdaroglununsskdoneminiyazanlarerdoganinsskislerinianimsiyormu0412171200.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekrem İmamoğlu'ndan 18 ay için 18 madde: İşte bugüne kadar yapılanlar... Daron Acemoğlu'ndan Nobel Ödülü sonrası ilk açıklama: "Demokrasinin saldırı altında olduğu zamanlardan geçiyoruz!" Rize Devlet Hastanesi’nde yangın merdiveni skandalı! Bakanlıktan açıklama geldi Din sorusu sorulan tarikatçı çocuk cinsellikten bahsedince muhabir de şok oldu!