Yenişehir Çevre Platformu'nun ve Bursa Çevre Platformu'nun çağrısıyla Dünya Çevre Günü kapsamında Kirazlıyayla Köyü'nde yapılan doğa katliamına karşı Bursa'nın ilçelerinden ve farklı şehirlerden gelerek basın açıklaması yapmak isteyen yurttaşlar, Barcın Köyü girişinde jandarma ekipleri tarafından durduruldu.
Kaymakamlık tarafından köye girişin yasaklanmasına ilişkin bir talimat aldıklarını ifade eden jandarma ekipleri, 200300 kişilik grubun köye girişini engellemek için barikat kurdu.
Ayrıca Kirazlıyayla Köyü'nün diğer köylerle bağlantısı da kesilmiş durumda. Müşküle ve Barcın Köyleri üzerinden Kirazlıyayla'ya girişlere izin verilmiyor.
Kirazlıyayla'daki doğa katliamını protesto etmek isteyen köylülere jandarma engelihalktv.com.tr/gundem/kirazli…
Bölgede bulunan avukatların, söz konusu uygulamanın hukuksuzluğunu belirtmelerine rağmen jandarma ekipleri, yurttaşların köye girişlerine hâlâ izin vermezken, beton araçlarının, iş araçlarının köye girişine izin veriyor.
Çeşitli illerden Kirazlıyayla'daki doğa katliamını protesto etmek için bir araya gelen yurttaşları, Covid19 pandemi tedbirlerine uymamakla suçlayan jandarma ekipleri, yurttaşları ceza yazmakla tehdit ediyor.
Kirazlıyayla ve Barcın Köyü'ndeki yurttaşların, köye girişlere izin verilmediği için köylerinden jandarma barikatına doğru yürüyüşe geçtiği öğrenildi.
Köylülerin, jandarma barikatına ulaşması ile burada bir basın açıklaması yapılması bekleniyor.
Bodrum açıklarında Türk balıkçı teknesine tacizde bulunan Yunan Sahil Güvenliği, havaya ateş açtı30 izlenme
Mahir Polat'tan ilk açıklama: "Her şeyin daha iyi olacağına gerçekten kalpten inanıyorum"27 izlenme
Türk gençliğinin içler acısı halini 1 dakika içinde anlattı! 'Geleceğim, galiba sana gelemeyeceğim'52 izlenme
Meclis'e giremeyince gerçeği gördü! "Kimse gücenmesin..."232 izlenme
Bloomberg paylaştı, ortalık karıştı! Türkiye'ye gelen 1.4 milyon doz Pfizer aşısına ne oldu?91 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.266 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.404.144'e, can kaybı da 49.524’e yükseldi!38 izlenme
Gözünüz aydın! Bu gece köprü ve otoyollara da zam geliyor!48 izlenme
AKP yüzyılında yokluk manzaraları! “Mangal koktu ama gidip de isteyemedim” dedi, gözyaşlarına boğuldu34 izlenme
İşsizlik bildiğiniz gibi değil!
Türk halkının fakirliği artık dijital ortamda! Valilikten mobil ekmek uygulaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Temmuz'da Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek"
Müslüme'nin kayınpederiyle birlikte olduğu söylenen annesi sessizliğini bozdu: Onun suçu yok