‘Var Böyle Tipler' adlı Instagram hesabıyla tanınan sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun işbirliği teklifi ile çevresinden para alarak, bu parayla yurt dışına kaçtıkları iddiası üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Sözcü'de yer alan habere göre; soruşturma kapsamında şüpheliler Kıvanç Talu ve Beril Talu hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi.
Kıvanç Talu ve Beril Talu çiftinin yurt dışına kaçtığı belirtilmişti.
NE OLMUŞTU?
‘Var Böyle Tipler’ adlı sosyal medya hesabıyla ünlenen Kıvanç Talu'nun eşi Beril Talu’yla birlikte 100 milyon liralık dolandırıcılığa imza attığı iddia edildi.
Çiftin Portekiz'e kaçtığı iddia ediliyordu. Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Üstündağ, Talu çiftinin 3 yaşındaki oğulları Noel’in pasaportu gecikince vizesiz gidebilecekleri Gürcistan’a kaçtıklarını yazdı.
Talu çiftinin Dilan Polat'ın başına gelenlerden korktuğu için hedefleri olan 500 milyon TL'ye ulaşamadan Portekiz'e kaçtığı ileri sürülmüştü. Ancak Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Üstündağ, çiftin Portekiz'e değil Gürcistan'a kaçtığını yazdı.
Üstündağ yazısında ""Portekiz’e kaçma planları yapan KıvançBeril Talu çifti, 3 yaşındaki oğulları Noel’in pasaportu gecikince vizesiz gidebilecekleri Gürcistan’a kaçtı." ifadelerini kullandı.
Üstündağ "Aldığım duyumları göre çift Gürcistan’a kaçmış. Gürcistan’ı tercih etme nedenlerini de öğrendim. Meğer çift, 3 yaşındaki oğulları Noel için pasaport başvurusu yapmış ama borçlular sıkıştırınca, paniğe kapılıp, pasaportun gelmesini beklemeden vizesiz gidebilecekleri ilk ülkeyi tercih etmişler." ifadeleriyle durumu aktardı.
DİLAN POLAT KORKUSU
10haber'den Müge Dağıstanlı'nın haberine göre ise çiftin toplamak için hedeflediği para 100 milyon değil 500 milyon liraydı. Ancak Dilan Polat ve Engin Polat'ın başına gelenlerden korktular. Birkaç arkadaşları da paralarını ısrarla isteyince paniğe kapıldılar. Portekiz'e kaçış planını ise Beril Talu'nun yaptığı ileri sürüldü.
Çiftin hedefinde ise ünlüler varmış. Adını açıklamayan ve partiye giden ünlü sosyetik iş insanı şunları söyledi:
"Karı koca 45 ay bizimle dostluk kurmak için peşimizden koştu. Eşimi 'Bu çiftte bir tuhaflık var' diye uyardım. Çok sempatiklerdi eşim onlara inandı. Bir miktar paramız gitti."
Kenan Doğulu'nun da davet edildiği bilinirken Doğulu "Ne ben ne de eşim orada değildik" dedi.
KRT
Bakan açıkladı: Narin Güran cinayetinde yeni gelişme57 izlenme
AKP'li isimden parti içinde kavga çıkaracak açıklama! “Çift maaş uygulamasına son verilmeli”80 izlenme
"Kılıçdaroğlu'na oy vermedim" diyen Abdüllatif Şener, Fikret Bila'nın sorusuna yanıt veremedi! "Aday olsaydınız CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na oy verecek miydiniz?"47 izlenme
İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemini inceleyen müfettiş AKP'li çıktı!87 izlenme
CHP'li Tanal'dan AKP il başkanının 'Atatürk heykeli' sataşmasına yanıt!99 izlenme
Akın akın geliyorlar! İdlib’den göç edenlerin sayısı 300 bini geçti!118 izlenme
AKP'li ismin eğitimi için İBB kasasından ödeme!77 izlenme
Şubat ayı anketinde ittifakların son durumu ortaya çıktı100 izlenme
Müftüden denize giren kadınlara fetva!
Göz göre göre gelen maden faciası! Murat Kurum önerge bombardımanına tutulmuş
'Çocuk istismarı'ndan tutuklanan şeyhin Melih Gökçek ve Kadir Mısıroğlu ile fotoğrafı çıktı!
Mansur Yavaş açıkladı: Ankaralılar trafik için 'referanduma' gidiyor