Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 17 yaşındaki A.A., Afganistan uyruklu A.M.’nin (20) cinsel istismarda bulunmaya çalıştı, direnince de başını taşla ezdiği belirtildi. Gebze’nin Pelitli Mahallesi’nde, yaşanan olaya ilişkin vatandaşla bir araya gelerek protesto gösterisi düzenledi. Mahalleli, olayın gerçekleştiği alana kadar yürürken, baba Metin Aydın açıklamalarda bulundu.
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Metin Aydın, “15 yıldır oy verdiğimiz Sayın Cumhurbaşkanım, bu sizin eseriniz. Siz ve çocuklarınız çok güzel korunuyor. Biz çocuğumuzu okula, bakkala gönderemiyoruz. Ama işte bir gün unuttuk, bize bedelini ağır ödettiler” şeklinde konuştu.
Kendisine sessiz kalması için para teklif edildiğini söyleyen Metin Aydın, “Sen bana değil 3-5 milyon, 2-3 trilyonu şu masaya koysan ben namusumu satacak adam mıyım? Benim çocuğum 2 saat direnmiş, bu ne ahlaksızlık!” dedi.
Bir muhtar olarak Ayşegül’ü koruyamadığı için vicdanen kendisini suçlu hissettiğini söyleyen Pelitli Mahallesi Muhtarı Zafer Ceyhanlı da, “Tek temennimiz, tek duamız kızımızın bir an önce sağlığına kavuşup, aramıza dönmesidir. Şu anda hepimiz Ayşegül’e dua ediyoruz. Daha kaç tane Ayşegül yanacak. Lütfen sesimize kulak olun, bu halkın sesine kulak olun. Anneler, babalar yanmasın, çocuklarımız katledilmesin. 5 gündür çok üzüntülüyüm, çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Ben buradan bölgemizdeki kolluk kuvvetlerine, olağanüstü mücadelelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerçekten iğne deliğiyle toprak kazırcasına, adım adım bu caniyi yakaladılar. Ben Pelitli halkı adına onlara şükranlarımı, minnetlerimi sunuyorum, Allah hepsinden razı olsun. İyi ki varlar” dedi.
Pelitli’deki yürüyüşte yüzlerce vatandaş, “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz, sesimiz ses ver Türkiye. Mülteci istemiyoruz” şeklinde pankart açtı. Yerel gazetecilere konuşan vatandaşlar, “Bir şehre gir 3-4 kere kontrolden geçiyorsun, binlerce kişi geliyor ‘neden’ diye soran yok” ifadesini kullandı.
Kriz yok diyorlar: Tablo bu...
Rize Valisi, AKP il başkanından hediye olarak umre istedi!
Süleymaniye’yi Katarlılar yenileyecek!
MEB’den Ramazan hazırlığı! İlkokul öğrencilerine oruç çizelgesi
Cumhurbaşkanı'nı protesto eden 9 kişiden suç duyurusu: 'Çıplak arama, işkence, hakaret...'
Yoksulun ucuz etini de stokçu yedi!
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 20.890 yeni vaka tespit edilirken, 96 kişi hayatını kaybetti, 5.539 kişi sağlığına kavuştu!
5.5 milyar lira için devleti 442 milyar borçlandıracaklar!
Kuşadası belediye başkanından Özlem Çerçioğlu'na 'CHP tabanı seçti, istifa et' çağrısı
Corona virüsünde son durum! Wuhan’da insanlar sokakta, İtalya’da en ölümcül gün
İmamoğlu'ndan Tevfik Göksu'ya: "Birkaç ay sonra kendisi emekli olacak yolu açık olsun, öyle görünüyor. Umutsuzluk görüyorum yüzünde"
Antalya’nın bir asırdır beklediği tren, sonunda kara yoluyla getirildi!
Şehit Osman Oktay’ın acı haberi ailesine ulaştı: O detay herkesi kahretti
AKP'li belediye ve milletvekili, Erzurum'da kapanan yollarının açılmasını isteyen vatandaşlara bu skandal soruyu soruyor! 'Hangi partiye oy verdiniz?'