Derinleşen ekonomik krizle birlikte milyonlarca kişi kömür, barınma, gıda gibi farklı konularda devlet yardımı ile ayakta kalmaya çalışıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yardım hattı Alo 144’ü, 4 yılda 34 milyon 3 bin 818 kişi arayarak yardım istedi.
Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise bu yoksulluğu, “Yararlanıcı sayısı artışı, yoksulluğun artmasından ziyade, daha fazla vatandaşımıza daha fazla yardım çeşidiyle ulaşan sosyal devlet uygulamalarının yaygınlaşmasından kaynaklanıyor” diye savundu.
FARKINDALIK VE BİLİNÇ ARTMIŞTI
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin’in yardım hattına başvuru yapan vatandaşlara dair soru önergesine yanıt veren Bakan Göktaş, “Alo 144 yardım hattını yardımlar için 2020’de 6 milyon 638 bin 270, 2021’de 6 milyon 26 bin 918, 2022’de 9 milyon 7 bin 545, 2023’te 7 milyon 383 bin 143, 2024’te 4 milyon 947 bin 942 başvuru yapılmıştır” dedi.
Göktaş yoksulluğun arttığını görmezden gelerek, sosyal yardımlara başvuru kanallarının çeşitlendirildiğini, vatandaşlarını sosyal yardımlar alanındaki farkındalık ve bilgi düzeylerinin arttığını hatırlattı. Yardım çağrılarının artışını bu bilinçteki artışa bağladı.
Sözcü
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 21.372 yeni vaka tespit edildi, 157 kişi hayatını kaybetti, 16.492 kişi sağlığına kavuştu!34 izlenme
Elektrikte okuma bedeli kazığı: 40 liraya ne okuyorsun birader?2619 izlenme
Seçim öncesi Boğaz’a kaçak piyangosu!147 izlenme
CHP lideri Kılıçdaroğlu sosyal konut projesinin arka planını anlattı: "Banker Erdoğan mısın sen? Yeter be adam!"32 izlenme
İşte ikramiyelerin hesaplara yatacağı tarihler31 izlenme
Yem fiyatları besicileri isyan ettirdi!102 izlenme
Faize 10 ayda 268 milyar lira gitti!31 izlenme
Üç kez ihale yapıp aynı firmaya verdiler!28 izlenme
Menzil şeyhi’nin büyük oğlu Muhammed Saki Elhüseyni'nin sosyal medyada yayılan videolarında akmış sürmesi gündem oldu
Bu sefer de 'Kuran kursu' adı altında Binlerce çocuk, tarikatların kıskacında!
Barış Pehlivan: "Gazeteciliği bırakmamı istiyorlar, cezaevine girersem bilin ki ben esirim"
Harp Okulu’nun en parlak mezunu ihraç Ebru teğmen işsiz kaldı