Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından depremzedelere ulaştırması gereken çadırları sattığı için “çadır tüccarı” olarak anılan ve imza attığı skandalın ardından istifa etmek zorunda kalan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a yeni bir unvan verildi.
Birgün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre, Kızılay Yönetim Kurulu toplantısında, Kızılay’ı holdingleştirip huzur hakkı aldığı için yıllarca eleştirilen ve 12 Mayıs tarihinde istifa etmek zorunda kalan Kerem Kınık ile ilgili bir teklif görüşüldü. Toplantıda, “Gönüllülük esasına göre çalışmak üzere, Kerem Kınık’a ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ sıfatı verilerek yürüteceği ulusal ve uluslararası faaliyetler kapsamında oluşacak tüm masrafların ilgili yapı bütçelerinden karşılanmasına” maddesi kabul edildi.
REKLAMI KIZILAY YAPACAK
Ayrıca bir de “İyilik ve Merhamet Elçisi sıfatının kazandırılması akabinde gerekli iletişim ve tanıtım çalışmalarının Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü’nce yapılmasına” karar verildi.
Yani bu kararlar ile Kerem Kınık ulusal ve uluslararası toplantılarda Kızılay’ı ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ sıfatı ile temsil edecek. Hatta iletişim ve tanıtım çalışmaları da yine Kızılay personeli tarafından yapılıp Kızılay bütçesinden karşılanacak. Konuya ilişkin BirGün’ün ulaştığı Kızılay yetkilileri ise bir açıklama yapmadı.
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı olduğu bilinen 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç’a da Kızılay’ın “İyilik Elçisi” unvanı verdiği biliniyor. Kızılay’dan uzun süre ücret alan Turunç’a bu unvanla birlikte Kızılay makam aracı da vermişti.
4 MAKAM ARACI VARDI
Ayrıca Kızılay bütçesinden yaptığı harcamalarla gündem düşmeyen Kerem Kınık’ın Kızılay Başkanı olduğu dönemde dört makam aracı olduğunu da BirGün ortaya çıkarmıştı. Bu araçlardan ikisi lüks araç ve biri de VIP minibüs. Kınık’ın istifa etmesine rağmen bazı araçları kuruma geri iade etmediği de iddia ediliyordu.
Yeniçağ
Milli Piyango'nun şüpheli 2019 çekilişinde Thodex Vurguncusu Fatih Özer'in arka sırada oturduğu görüntü ortaya çıktı!80 izlenme
İşten umudunu kesen İŞKUR’a uğramıyor!84 izlenme
Darülaceze’deki ilginç ilişkiler ağında ‘İsmailağa ve Cübbeli Ahmet’ izleri!248 izlenme
ABD ürünlerine ambargoyu devlet malzeme ofisi deldi!91 izlenme
Sosyal medya ayağa kalkınca, Tuzla'da 7 yaşındaki çocuğu döven saldırgan yeniden tutuklandı33 izlenme
Fahrettin Altun'un oğlunun jet hızıyla yükselişi13 izlenme
Yabancı faizden voleyi vurdu17 izlenme
Yapay zekâ ile Atatürk'e en sevdiği şarkıyı söylettiler! Dinleyen herkes duygulandı38 izlenme
İmamoğlu Atatürk'ü unutmadı: Mustafa Kemal'e minnet duygularımı iletiyorum
Sunucunun Kudüs hassasiyeti canlı yayına damga vurdu: İsrail'in Kudüs kenti diye bir kenti yok
Eylem Tok’un yurt dışına kaçırdığı oğlunun öldürdüğü gencin ailesine aracı yoluyla ulaşmışlar
Hollanda hükümeti özel daireler için kira artışlarına bir üst sınır getirdi