Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, ülkedeki brüt asgari ücretin 1 Mayıs itibarıyla 663 Euro’dan 713 euroya çıkacağını açıkladı. Uygulamayla birlikte, ülkede net asgari ücret 569 eurodan 613 euroya yükselmiş olacak.
10 yıllık mali krizin yaralarının iyileşmediğini, mevcut küresel enflasyonun ise düşük ücretli ve işsizleri vurduğunu söyleyen Miçotakis, “Herkes için büyüme, en başından beri sözümüzdü. Bugün bunu başarmak için önemli bir adım daha atıyoruz” dedi.
Yunanistan’da hükümet sene başında aylık brüt asgari ücreti yüzde 2 civarında artırarak 663 Euro’ya yükseltmişti. 1 Mayıs’tan itibaren yapılacak 50 euroluk artışla birlikte, asgari ücrette son bir yılda ikinci zam yapılmış olacak. Böylece asgari ücret 2021 yılına oranla yüzde 9,7 artmış olacak.
Yunanistan’da özel sektör ve kamu çalışanları yükselen enflasyona karşı daha yüksek ücret artışı için nisan ayı başında bir günlük genel greve gitmişti. Genel grev ulaşım, sağlık gibi kritik sektörleri kilitleyerek Yunanistan genelinde etkili oldu.

Buna rağmen yapılan asgari ücret zammı sendikaların istediği ücretin altında kaldı. Sendikalar, artan enflasyon nedeniyle aylık brüt asgari ücretin yüzde 13'lük bir artışla 751 euroya çıkarılmasını talep ediyordu.
Yunanistan’da tüketici enflasyonu Mart 2022’de 8,9’la son 27 yılın en yüksek seviyesinde. Enerji maliyetlerinin hızla artması bu yükselişte etkili. İşçiler ise ücretlerinin yükselen fiyatları karşılamakta zorlandığı görüşünde.
Muhafazakar hükümet ocak ayında asgari ücreti yüzde 2 artırarak 663 Euro’ya yükseltmiş; sonrasında artışın yetersiz kalmasıyla Başbakan Mitsotakis 1 Mayıs'tan itibaren daha büyük bir artış sözü vermişti.
Konyaaltı sahilinin işletmesinin feshini Danıştay bozdu!81 izlenme
AKP'de istifaların ardı arkası kesilmiyor!23 izlenme
Cübbeli Ahmet Mahmut Ünlü: "Deccal Türkiye'ye de gelecek"19 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan ‘Hayatımın en büyük projesini açıklıyorum’ notuyla yeni video: "Ne Batı ne Doğu, bu Türk'ün Yolu"36 izlenme
AKP'nin esnafa destek anlayışı: Kapı altından 1 TL bırakmak!45 izlenme
Rant için, Türkiye’de olmayan bakanlığa taahhütname yazdılar!163 izlenme
Özgür Özel'den Bakan Pakdemirli'ye: Vatandaşı kandırdın192 izlenme
Muhittin Böcek’in ilk hamlesi AKP’li Enç’i çıldırttı!2148 izlenme
Muharrem İnce kurultay için imza verdi
Erdoğan "Desteklerimize rağmen sıkıntıya düşen olduysa helallik istiyoruz"
Resmi Gazete'de yayımlandı: MKE resmen “Anonim Şirket” oldu!
Türkiye nereye gidiyor böyle? Balıkesir'de maske takmadıkları için uyaran minibüs sürücüsünü bıçakladılar!