Türkiye´nin birçok ilinden aldığı mallara karşılık 1 Temmuz ve daha sonraki günlerde milyonlarca lira çek kesen firmanın sahibi Harun Çoban, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak, borçlarını ödemede sıkıntı yaşadığını, bunun için ödemeleri sıraya sokarak ödemek istediğini belirterek 28 Haziran günü konkordato kararı aldırdı. Kararın ardından firma, çek kesmeye devam etti. 1 Temmuz vadeli çeklerin ödenmemesi üzerine, bankalara başvuran alacaklılar, firmanın konkordato ilan ettiğini öğrendi.
Türkiye´nin dört bir yanından firmaya mal satıp çek alan alacaklılar, firma sahibi ve yardımcılarına telefonla ulaşamayınca soluğu Gemlik´te aldı. Gaziantep, Bursa, Burdur, İzmir, Kayseri gibi değişik illerden gelen alıcılar, firmanın kapısını çaldı, fakat muhatap bulamadı.
Firma, Bursa’dan metal çelik, kalorifer paneli, boru, madeni yağ, Gaziantep´ten soğuk hava techizatı ve odası yapımı, Burdur’dan inşaat dış kaplaması için TIR’lar dolusu iskele demirleri, Bursa’dan kuru soğan, çocuk bezleri, kadın petleri, yine çelik metal paslanmaz profiller, İzmir’den kimyasal maddeler, Kayseri´den çelik kapılar, Susurluk’taki ünlü bir firmadan da kamyonlarla peynir aldı.
Firmanın ayrıca Gemlik´ten bir esnaftan da Ramazan ayında dağıtılmak üzere koliler içinde 200 bin lira değerinde erzak aldığı iddia edildi. Alacaklılar, firmanın sicilinin bankalarca temiz olduğu bilgisini aldıktan sonra mal verdiklerini söyledi.
Firma ile ilk kez iş yapan ve çekleri karşılıksız çıkan alacaklılar, bankalardan çekleri yazdırdıktan sonra Gemlik Cumhuriyet Savcılığı´na başvurarak firma sahibinin nitelikli dolandırıcılık yaptığı, bazılarının da konkordato kararından sonra kendilerinden mal alıp çek kestiği şikayetinde bulundu. İzmir’den gelen kimyasal ürün satıcısı firma temsilcisi Emir Ayten, “Bizden Kimyasal solvent grubu malzeme aldı. Çalıştığı banka nezdinde araştırma yaptık. Banka iyi müşterilerinden olduğunu bildirdi. Biz de malı verdik. Bizden ilk kez alışveriş yapmıştı. 1 Temmuz tarihli çek karşılıksız çıktı. Mağdur durumdayız. Konkordato ticari bir işlemdir, ama bu şahıs telefonlarımıza çıkmadı. Yurt dışına kaçacağı ihbarını aldık. Burada bulunan 19’dan fazla arkadaşımızın alacağı milyonlarca lira var. Bazı alacaklar dolar bazındadır” dedi.
Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, firmanın hesaplarının incelenmesi için Bursa Mali Müşavirler Odası´na bağlı Sabri Şen’i yetkili Mali Konkordato Komiseri olarak görevlendirdi. Şen, iş yerine gelerek, akşam saatlerine kadar tespit yaptı. Borcun 250300 milyon lira civarında olabileceği öne sürüldü.
DHA
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/konkordatokararialdiranfirmasahibikayiplarakaristi5213918/
Avustralya Başbakanı: Erdoğan Atatürk’ün mirasına ihanet etti461 izlenme
Sedat Peker'in ifşasının ardından Hilal Kaplan paylaştı: Serdar Ekşi denen yalancı ile alakamız...90 izlenme
Kabinedeki Akın Gürlek sessizliği!11 izlenme
Her şey katarlıların rahatı için! Katar'da Türk malı ayçiçek yağı sudan ucuz!67 izlenme
Turistlere uyarı: Bu ülkelerde hırsızlara dikkat... Türkiye de listede22 izlenme
Uzmanlardan Gribe Karşı Tedbir Çağrısı: Maskenizi ve Ellerinizi İhmal Etmeyin33 izlenme
Sedat Peker’e koruma kararının Soylu zamanında verildiği ortaya çıktı!99 izlenme
SON DAKİKA: YSK'dan flaş karar! AKP'nin İstanbul'da oyların yeniden sayılması itirazı reddedildi!336 izlenme
‘Suç oranlarındaki artış incelensin’ önerisine AKP ve MHP’den ret
Ev kiralarından şikâyetçi olduğunu söyleyen Hafize Gaye Erkan’dan milyonluk villada parti
Binali Yıldırım'ın ekibinden sızdı: Bu bizi yıktı, İmamoğlu’nun başkanlığı hayırlı olsun
Sayısal Loto’da rakam skandalı!