Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nde erken seçim ihtimallerini değerlendirdi. Sarı, değerlendirmelerine koronavirüs sürecinde henüz sonuçlanmamış araştırmaları hakkında bilgi vererek başladı.
Bizim vatandaşlarımız çok ciddi bir şekilde önlemlerini alıyorlar. Trafik artmış ve bunun sebebi toplu taşıma kullanmıyorlar. İnsanlar artık ekonomiyi boş vermiş durumda.
Bitmeyen bir araştırmamız var, araştırmaya göre insanlar saatte bir ellerini yıkıyor.
Bugün sokağa çıkmanız gerekse maske takar mısınız diye sorduğumuzda yüzde 95'i maske takarım diyor.
Araştırmalara göre insanların yüzde 30'u Sağlık Bakanlığının açıkladığı rakamlara güvenmiyor.
Erken seçimden yana değilim. Çünkü ülkeyi ekonomik olarak zora sokuyor. Bizim bir modelimiz var. İstatistikçilerin hazırladığı bir model. Bu model bize diyor ki 2020 Kasım'ı 3,5, 6 ay yanılgısı oluyor. Ama bir erken seçim ihtimali var.
Bir taraf yüzde 50 bir taraf yüzde 50 şu anda. Kutuplar kurulmuş durumda. Bir taraf parçalı. Muhalefet bloğu bir tarafta Erdoğan ve MHP. Hiçbir siyasi renk körlüğüne ihtiyaçları yok. Baktığımız zaman muhalefet bloğunun işi zor. Aralarında toplum tarafından terörle ilintilendirilen HDP var. 6 milyon oy alıyorlar ama birileri tarafından şeytanlaştırılıyorlar. HDP bu durumda aday göstermeyebilir.
Meral Akşener Türkiye'nin yükselen yıldızı. Oy olarak kadınlar tarafından kollanıyor. Meral Akşener, merkez sağın sağında duruyor. Siyasette yedi skala vardır, marjinal soldan marjinal sağa gider. En sağda AK Parti görünüyor, İYİ Parti 5 numarada duruyor. Merkezde parti yok. Dünya siyasetinde de öyledir. CHP soldan merkeze yanaştığı bir gerçek.
Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu hizmet yarışında. Çok önemli bir şey onlar için. Onların verdiği hizmetler seçim sonuçlarını çok etkileyecek. CHP'li belediyeler rakibinize bu kadar sert yanıt vermeyin, hizmet yapmak istiyoruz diyorlarmış.İmamoğlu ve Yavaş siyasi bir sembol.Mansur Yavaş'ı tanıyorduk. Ama Ekrem İmamoğlu'nu duymuş muyduk? Vahap Seçer'i duymuş muyduk? Cumhurbaşkanlığında da aynı sistemi yürüteceklerini düşünüyorum. İsim üzerinden gitmeyecekler, kriterler belirleyecekler öyle aday gösterecekler. Bizim tahmin ettiğimiz bütün semptomlar tek tek ortaya çıkıyor.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) barajın sınırlarında duruyor. Yüzde 11 civarında olacağını düşünüyorum. HDP barajı geçecek. Parti bazlı bir sıkıntı yok. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sorun var.
https://halktv.com.tr/gundem/konsensusarastirmabaskanimodelegorekasimdaerkensecimvar426268h
Bunları kimler öğretiyor! Şeriatı savunan çocuk 'Şeriat Allah’ın kanunlarıdır, anayasasıdır. Oy kullanmak şirktir, oy kullanan kâfirdir'79 izlenme
Türkiye’ye Suudi turist akını: 1 yılda neredeyse 5 kat arttı36 izlenme
Almanya, Türkiye’yi ‘yüksek salgın ülkesi’ ilan etti!38 izlenme
Uçakta dikkat çeken iddia… Doğruysa çok vahim!112 izlenme
Gözaltındaki Merdan Yanardağ'dan ilk mesaj!12 izlenme
İzmir Atatürk Lisesi müdürü de İzmir Marşı'ndan rahatsız olmuş !611 izlenme
Erdoğan’ı ve hükümeti eleştiren belediye işçileri tazminatsız işten atılmışlardı: AYM ‘hak ihlali’ kararı verdi21 izlenme
Çarpıcı iddia: F-35’in yazılım sırları Çin’in eline geçti!108 izlenme
AKP'li 'Yeliz'den tepki toplayan paylaşım: Anıtkabir'i hedef aldı!
Son ankette çarpıcı sonuç! Hem İmamoğlu hem Yavaş Erdoğan'a fark attı
'Süleymancılar' iddiası ortalığı karıştırdı! Diyanet'ten eski AKP'li vekile suç duyurusu
Sokakta düğün yapanlar, güvenlik güçlerine saldırdı: 1 bekçi şehit oldu