Cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı, basit cinsel saldırı ve müstehcenlik suçlarından yargılanarak 62 yıl 3 ay hapis cezası verilen Faruki Tarikatı’nın Konya halifesi olan Süleyman Işık’ın Yargıtay 14. Ceza Dairesi'nce “eylemlerin mağdurların rızası ile gerçekleştiği” gerekçesiyle beraat ettirildi.
İsmail Saymaz'ın "Konya'nın badeci şeyhini 'Rıza var' diye tahliye etmişler" başlıklı yazısında yer alan, 11 Şubat 2021'de Yargıtay 14. Ceza Dairesi'nce bozulan kararın gerekçesi şöyle:
"Kendisini din alimi olarak tanıtan sanığın oral ve anal yoldan gerçekleştirdiği cinsel ilişki eylemlerinde cebir ve tehdit kullanmadığı gibi mağdurların da bu yönde bir iddialarının bulunmaması, sanığın kendisine itibar edilmesini sağlamak amacıyla sarf ettiği sözlerin aldatıcı nitelikten uzak olması ve eylemlerini mağdurların rızası ile gerçekleştirdiğinin anlaşılması karşısında..."
Işık’ın aynı gün tahliye edildiğini ifade eden Saymaz, yazısının devamında mahkemenin gidişatını şöyle anlattı:
Ancak beş kişilik heyetin iki üyesi karara itiraz etti. İtirazda, Işık'ın hile yoluyla gençlerin dini duygularını istismar edip iradelerini fesada uğrattığı belirtildi. Bu şekilde elde edilen rızaya hukuken itibar edilemeyeceği anlatılarak, şöyle devam edildi:
"Hem dudaklarından emmek, hem anal ve oral yoldan organ sokmak suretiyle manevi ilim aktarma yolu olduğuna mağdurları inandırdığı, mağdurların hileli davranış ve sözlerden etkilenerek karşı koyamadıkları, itiraz etmelerinin önüne geçmek için bu durumun rahmani hal olduğunu, bilinemeyen kişilerce anlaşılamayacağını, manevi rütbe almak için itaat edilmesi gerektiğini telkin ederek, karşı gelenlerin helak olacağını söyleyerek, cinsel saldırıda bulunduğu..."
Bozma üzerine dava Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 Ekim'de ikinci kez karara bağlandı. Mahkeme ilk kararında direndi. Işık'a dört gence yönelik cinsel saldırı nedeniyle 45 yıl ceza verildi. Işık yeniden tutuklanmadı. Acıdır ki, duruşmaya mağdurlar katılmadı. Yalnızca avukatları Hakkı Ünalmış hazır bulundu. Ünalmış, duruşma bitiminde sevinçliydi. "Konya'da hakimler varmış" dedi. Bir yandan da buruktu. Şöyle konuştu:
"Üzüldüğüm husus, ücretsiz baktığım davada müvekkillerimin duruşmaya gelmemesi ve hiçbir teşekkürde bulunmamalarıdır."
Bir Cumhuriyet aydını olan Ünalmış, yine Konya'da 2008'de Süleymancı yurdundaki doğalgaz patlamasında 18 kız çocuğunun ölmesi ve 27'sinin yaralanmasına ilişkin davayı da ailelerin ilgisizliğine rağmen ve ücretsiz şekilde yürütüyor. Ya Ünalmış olmasaydı? Cumhuriyet'in tarikat ve cemaatlerin eline düşürülmüş kimsesiz evlatlarına kim sahip çıkacaktı? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mı? Güldürmeyin... Şeyh Süleyman Işık Davası'nın tarafı oldukları halde karar günü mahkeme salonunda yoktular!
https://www.krttv.com.tr/gundem/konyadaerkekcocuklaraheryollacinselistismardah95831.html
Yabancıya konut satışı rekor kırdı!28 izlenme
Araç sahiplerine şok! Bir zam daha geliyor hem de dev!14 izlenme
AKP'li Özlem Çerçioğlu, Halk Ege Et mağazalarında ürün satan emekçi kadınların sözleşmesini iptal etti!11 izlenme
MSB'den Eurofighter açıklaması: Alınacak 20 uçağın maliyeti ne kadar?6 izlenme
Nadira Kadirova’nın ölümüyle gündeme gelen Şirin Ünal hakkında çok konuşulacak ‘taciz’ iddiası!333 izlenme
36 bin Suriyeli bayram için ülkesine döndü!80 izlenme
Son dönemde çoğaldı: Türkiye'den Almanya'ya iltica başvuruları yüzde 203 arttı!24 izlenme
1.3 ton kokain için düğmeye basıldı: Pilot ve patron gözaltında49 izlenme
Soylu'nun eniştesinin dosyası 'delil yok' denilerek alelacele kapatıldı
Özgür Özel, önceki dönem AKP'li Şile Belediye Başkanı'nın skandalını anlattı: "720 bin liralık fatura var, parke yok!"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verileri açıkladı: Can kaybı 5.526'ya, vaka sayısı da 221.500'e yükseldi!
Tacikistan’da 7,2 şiddetinde deprem oldu, köylerde ölü ve yaralı ihbarı hiç yapılmadı