Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde son sınıfta okuyan iki öğrencide (intörn) koronavirüse rastlanması, öğrencileri ayaklandırdı.
Üniversite yönetimini YÖK'ün kendilerine tanıdığı online eğitim hakkını uygulamamakla suçlayan öğrenciler, yetersiz tıbbi ekipman ile çalıştıkları iddiasında bulundu.
Sosyal medya hesaplarından #Adüinternleri hashtag'ı üzerinden seslerini yetkililere duyurmaya çalan öğrenciler Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'i suçladı.
'HASTANIN POZİTİF OLDUĞU GİZLENİYOR'
Virüs kapan öğrencilerin yeterli koruyucu ekipmanı olmadan pandemi bölümüne gönderildiğini öne süren öğrenciler, Covid19 şüphelisi hastanın durumunun açıklanmadan tedaviye gönderildiğini, servislerde hangi hastanın pozitif şüphelisi olduğunu temastan sonra öğrendiklerini dile getirdi.
Yaşadıkları zorlukları sosyal medyadan paylaşan öğrenciler, "Covid şüpheli hastaya ısrarla girişimsel işlem yaptırıyorsunuz. Öğrencileri yetersiz ekipmanla Covid19 şüpheli hastaya, şüpheli olduğunu söylemeden gönderip, 'neden bize söylenmedi' deyince de 'Hastanın dosyasına neden bakmadın, nasıl doktor olacaksın' diye öğrenci suçlanıyor. Gerçekten yazık" ifadelerini kullandı.
'LÜTFEN BİZİ KORUYUN'
Sözcü'nün aktardığına göre doktor adayı öğrenciler, yönetimin kendileriyle ilgili olarak "işine geldiğinde doktor, işine gelmediğinde öğrenci" tavrı sergilediğini söyledi.
Kendilerinden bir maske bile esirgendiğini iddia eden bir öğrenci mesajında şu ifadelere yer verdi: "İntörnlerin şartlarıyla diğer sağlık çalışanlarının şartları bir değil. Küçücük odada beraberiz. Aramızda bulaş riski fazla. Üstelik otobüs kullanarak okula gidip geliyoruz. Lütfen bizi koruyun."
Bir başka öğrenci ise, "Tıp Fakültesi öğrencisi de sağlık çalışanı da hayatta seçtikleri meslekten öte insandır. Herkes için koruyucu formüller onlar için de geçerlidir" ifadelerini kullandı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/koronaviruslemucadeledegorevliogrencilerisyanettiolmemizh36409.html
CHP’li Özkoç, Sakarya’daki patlamanın bilirkişi raporunu paylaştı: İşte bu sebepten dolayı öldüler…90 izlenme
Dev araç kiralama şirketi iflas etti, araçları yarı fiyatına satışa çıktı!1206 izlenme
İmamoğlu paylaştı: "Kaçaklar kaldırılınca böyle olacak"32 izlenme
İstanbul'da güneş enerjisiyle çalışan simit ve mısır arabası kullanılmaya başlandı16 izlenme
Saç baş yolduran Big Mac endeksi! Hakan Kara TL'nin alım gücündeki erimeyi tek grafikle açıkladı25 izlenme
Limon üreticisi ağlıyor, ağaçlar tek tek sökülüyor24 izlenme
Sabancı'dan 19 Mayıs videosu: O, bağımsızlık için, geleceğimiz için, ülkemiz için gençliğini İtalyanlarla, Fransızlarla, İngilizlerle mücadeleye verdi36 izlenme
AKP’li belediyenin araç kiralama tutarı dudak uçuklattı!106 izlenme
ABD'den bir yaptırım daha! F-35'lerin Türkiye'ye teslimatını durduran tasarı ABD Senatosu'ndan geçti!
Meclis'te çay 1 TL'den 2 TL'ye çıktı: Şimdi hayat pahalılığının ne olduğunu anlayacaklar
Kaybın büyüğü ortaya çıktı! Dev araştırma şirketi "Erdoğan en zayıf anında" dedi
İki mahalle karantinaya alındı!