KOSGEB binasında, yeni yapılmasına karşın tadilat gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Toplam harcama 411 bin 657 lira olurken Sayıştay, yapılan harcamanın “gider” olarak yazılmasını eleştirdi.
Sayıştay’ın Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) raporunda, geçici kabulü yapılan başkanlık yeni binasının eksiklikleri kapsamında yaptırılan imalatların “yapılmakta olan yatırımlar hesabı” ve “binalar” hesabına alınmadan “gider” olarak yazılması nedeniyle binanın gerçek maliyetinin mali tablolara yansımadığına dikkat çekildi.
Raporda, “öngörülemeyen ancak ihtiyacen” yaptırılan işlere yer verildi. Bu kapsamda garaj kapısı, turnike sistemi, kollu bariyer, camlı separatör işi için 61 bin 419 TL; iç sokak mahalli elektrik ve mekanik tesisatı işi için 45 bin 902 TL; makam yemekhane tadilatı ve makam girişi düzenlemesi işi için 73 bin 42 TL; dış mekân led ekran sistemi totem ve konstrüksiyon yapım işi için 231 bin 294.81 TL olmak üzere toplam 411 bin 657.81 TL harcama yapıldı.
Sayıştay, bu harcamaların muhasebe hesaplarına kaydedilmeden “gider” yazılamayacağına işaret etti.
Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre raporda, “Başkanlık binası için yapılan imalatların binalar hesabına kaydedilmesi, söz konusu giderler içinde bulunan bilgisayar, monitör, bulaşık makinesi, fırın vb. olanların ise değerlerinin tespit edilerek ilgili hesaplara kaydedilmesi gerekmektedir” denildi.
Kurum, yanıtında ise yeni hizmet binası için yapılan harcamaların çeşitli hesaplara borç ve alacak kaydı yapılarak muhasebe kayıtlarına alındığını savundu. Sayıştay buna “Maddi duran varlıklar hesabı 411 bin 657.81 TL eksik görünmektedir” yanıtını verdi.
Raporda, ayrıca sponsorluk sözleşmesi kapsamında Ziraat Bankası tarafından alınan ve toplam tutarı 213 bin 611,57 TL olan başkanlık odası toplantı salonu ve diğer başkan yardımcılarının odalarının tefrişi kapsamında alınan mobilyalar ile kurum tarafından satın alınan videowall ve TV aktarım sisteminin taşınır kayıtlarının yapılmadığı eleştirisinde de bulunuldu.
Sayıştay’ın Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Raporu’nda ise kurumun Cumhuriyet savcılıkları, diğer kamu kuruluşları ile firmalardan gelen talep üzerine 2012 yılından bu yana yaptığı kontrol ve analiz hizmetleri karşılığında tahakkuk eden 3 milyon 153 bin 456 TL tutarındaki alacağını henüz tahsil edemediğine dikkat çekildi. Tahsil edilemeyen tutarın 2.8 milyonu savcılıklara ait. Kurum, yanıtında tahsilatların zamanında yapılabilmesi için borçlu tüm kamu kurum ve kuruluşları ile yazışmaların yapıldığını, ayrıca Adalet Bakanlığı’na da borcu olan savcılıkların listesinin gönderildiğini, ödemelerin yapılmasının istenildiğini bildirdi.
Sayıştay’ın Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Raporu’nda, 20142018 yıllarını kapsayan DAP Eylem Planı’nda yer alan eylem ve eylemlere ilişkin işlemlerin (alt projelerin) tümünün gerçekleştirilemediğine dikkat çekildi.
DAP İdaresi’nde 26 eylemden 17’si, 31 alt projeden de 17’si gerçekleşmedi. Başkanlık da yanıtında birçok eylemin gerçekleştirilemediğini kabul etti.
Aynı şekilde Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Raporu’nda da, eylem ve alt projelerin tümünün gerçekleştirilemediği eleştirisinde bulunuldu.
https://halktv.com.tr/gundem/kosgebbinasina411bin657liraliktadilat405595h
Şam'da darbe ve silahlı çatışma iddiası konuşuluyordu: İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi Şam'da bir restoranda halkın arasında yemek yerken görüntülendi21 izlenme
Erdoğan’ın ‘Meclis Başkanı’nın istifasına gerek yok’ sözüne CHP’den yanıt geldi!141 izlenme
Sebze ve meyveye Ramazan zammı!38 izlenme
Facebook ve Instagram’dan Türkiye kararı: Temsilci atamayacaklar!60 izlenme
Yılmaz Özdil'den Bakan Nebati'nin bir hafta daha derinlere çekilmesine neden olacak açıklama! Belgesini de yayınladı34 izlenme
Netanyahu'nun 40 yıl önceki açıklaması gündem oldu: "Çocuk hastanesi vurmak savaşın trajik sonucudur!"32 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 72.856 yeni vaka tespit edildi, 89.926 kişi sağlığına kavuşurken, 184 kişi hayatını kaybetti!49 izlenme
Hatay’da Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın konteyner kentindeki depremzedeler tahliye edilmek isteniyor: "Evlerimiz bitmeden nereye gideceğiz?"9 izlenme
İBB'nin AKP döneminde 'sadece 4 yılda' konserlere harcanan para ortaya çıktı
Afganistan Dernekleri Başkanı Ezatullah Sadat, Beylikdüzü'nden bağımsız belediye başkan adayı oldu
‘Türkiye’ye 2 ay yetecek hamsiyi kimler stokladı?’
AKP'de büyük Bülent Arınç kavgası! "Gülen kahpesine hizmet ediyor, istifa etsin parçalanırız!"