Yaşanan ekonomik kriz, vatandaşları her açıdan zorluyor.
TÜİK tüketici fiyatlarının temmuzda aylık bazda yüzde 2,37 artarken enflasyonun yıllık bazda yüzde 79,6 olduğunu açıkladı. ENAG ise Tüketici Fiyat Endeksi'nin temmuz ayında yüzde 5,03 arttığını 12 aylık enflasyonun ise yüzde 176,04 olduğunu duyurdu.
Ayrıca Merkez Bankası, politika faizini 100 baz puanlık indirime giderek yüzde 14,00 seviyesinden yüzde 13,00 seviyesine indirdi.
Böylelikle Dolar 18 liranın üzerine çıkarken Euro ise 18.25 TL’de yer alıyor.
Dolar ve Euro'daki yükselişin ardından TL'de erime devam ediyor.
Ancak yaşanan bu gelişmelerin ardından AKP'li İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, ekonomik krizin olmadığını söyledi.
AKP'li Okur, vatandaşın milletine, devletine, hükümetine sahip çıkması gerektiğini söyleyerek "Bizde kriz yok" ifadelerini kullandı.
AKP Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, katıldığı Kent Kulisi adlı programda gazeteciler Mehmet Fiskeci ve Neşe Yıldızhan’ın sorularını yanıtladı.
Ekonomik duruma ilişkin konuşan AKP'li Okur, ekonomik krizin olmadığını ifade etti ve vatandaşları AKP'ye sahip çıkmaya çağırdı.
"İNSANLAR VİCDANSIZLAŞIYORLAR"
AKP'li Okur şu ifadeleri kullandı:
"Serbest piyasa çalışmaları içerisinde bizler AK Parti hükümeti olarak elimizden geleni yapıyoruz. Devletin yaptığı çalışmalarda yapabileceğinin en iyisini yapıyoruz. Biraz da vatandaşın milletine, devletine, hükümetine sahip çıkması lazım.
Gönlüyle arası yol açılırsa insanlar biraz daha vicdansızlaşıyorlar. Bir ürününün piyasa satışı varken 10 katı satılması insanların ticari ahlakıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.
"KRİZ YOK, DÖKE SAÇA KULLANABİLİYORUZ"
Bizde kriz yok. Market sepetini istediğimiz kadar dolduruyoruz. Engel, sıkıntı yok. Kaynakları döke saça kullanabiliyoruz.” dedi.
28 Haziran 2022'de yayınlanan program sosyal medyada gündem yarattı.
Yeniçağ
Vatandaş zamlara tepkili "Her şeyi yarım yarım alıyoruz!"
Şamil Tayyar'dan AKP’yi çıldırtacak açıklama!
İliç savunucusu Sedat Cezayiroğlu’na üç kilometre yasağı
Yurttaşın cebinden al yandaşa aktar!
AKP’nin kurucularından ve eski bakan Yaşar Yakış: Gemi su alıyor
Nihat Hatipoğlu ile ortaçağa doğru ! 'Terörün nedeni medreselerin kapatılması !'
Barış Atay’a saldırı! Beş kişilik grup yerlerde tekmeledi!
Antalya'ya proje: On binlerce ağaç kesilecek, antik kentlerden otoyol geçecek!
Ticaret Bakanlığı'ndan Suriyeliler için 'yeter ki gidin' genelgesi!
Son seçim anketi açıklandı: Mansur Yavaş Erdoğan'a fark attı, Erdoğan 5 adayın da gerisinde kaldı!