Yeniçağ yazarı Murat İde, hükümetin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin yaklaştığını önceden bildiğini öne sürerken, konunun papaz Brunson meselesiyle ‘sosladığını’ ve sokağa dökülünmemesi için önlem alındığı iddiasında bulundu.
Yeniçağ yazarı Murat İde, Hükümetin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin yaklaştığını önceden bildiğini, papaz Brunson meselesiyle sosladığını ve ayaklanmalar için önlem aldığını öne sürdü. İde, valilere verilen 'kente girişçıkış yasağı koyma yetkisi'ni hatırlatarak terörle mücadele adı altında ekonomik krize karşı olası ayaklanmaların önleneceği bir çok yetkilendirmeye işaret etti.
Yazar İde, ‘Ülke yanarken saç tarayanlar…’ başlıklı yazısında, “Bakın size bir not düşeyim.. 24 Haziran'ın hemen ardından, Anayasa çiğnenerek çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerin birinde kime ne yetki verildi biliyor musunuz? "Valilere, kente girişçıkış yasağı koyma yetkisi.." Terörle mücadele kılıfıyla bu ve buna benzer yetkiler acaba ne için diye düşünmedin belki de.. Ben sana söyleyeyim, çıkmaz sokağa girdiğimizi ve hepimizi kavuracak ekonomik yangının yaklaşmakta olduğunu en iyi bilen, iktidarın kendisi.. Nasıl bilmesin ki, elleriyle yaptı” dedi.
Türk Lirası'nın ABD Doları karşısındaki değer kaybına ilişkin Meral Akşener'in 'Hükümetin yanındayız 'çağrısını hatırlatan İde, Akşener'in açıklamasının ülkenin 'beka'sını işaret ettiğini, gelen ekonomik kriz için dövünmek yerine, çözüm için birlikte 'hareket' etme zorunluluğunu yansıttığını vurguladı.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/krizinyaklastiginieniyibileniktidardipapazlasosladih105833.html
AKP iktidarında bunu da gördük: BDDK personeline her ay 45 bin TL İstanbul ödeneği adıyla geçim tazminatı!30 izlenme
Tayfun Kahraman'ın tahliye talebine yine ret7 izlenme
TRT'nin eski sunucularından Serdar Tuncer Menzil Tarikatı için para toplamaya çalıştı52 izlenme
Erdoğan’ın tehditlerine Muharrem İnce’den yanıt!847 izlenme
AKP’nin kurucularından olan Arslan: Rolümüzü fazla abarttık, Osmanlıcılığa heveslendik!79 izlenme
Depremzedeler, müvekkillerine tutuklanmama garantisi talep eden Ersan Şen'i adliyede yuhaladı: "Sattın bizi aşağılık köpek"27 izlenme
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan: "Elimizde seçmen listelerini kontrol edebilecek bir mekanizma yok"29 izlenme
Borçlu AKP’li belediye, sabah namazına giden çocuklara 40 bin bisiklet hediye edecek!35 izlenme