Okul müdürünün onayıyla okula giren ve Asımın Nesli Kuran Kursu’ndan olduğu belirtilen bir kişinin öğrencileri okulun zemin katındaki mescide götürerek, “15 ile 20 dakika Kuran talimi” yaptığı bildirildi. Sınıfından öğrencisi alınan öğretmen, “Burada normal bir eğitim ortamı kalmadı” diyerek Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikâyette bulundu. Öğretmenin başvurusunda, okul müdürü İlyas G.’nin de “görevi kötü kullandığı” belirtildi. Başvurusundan sonuç alamayan öğretmen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulundu. Başsavcılığın talebi doğrultusunda Yenimahalle Kaymakamlığı harekete geçti.
DİYANET PROTOKOLÜ
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü A.D., ön incelemeci olarak görevlendirildi. Ön inceleme raporu, 5 Ocak’ta Yenimahalle Kaymakamlığı’na sunuldu. Raporda, öğretmenin kendisine yönelik ‘mobbing’ iddiasının gerçeği yansıtmadığı savunuldu. Rapor, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan, “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” kapsamında üçüncü şahıs ve kurumların okullara girmesine olanak sağlandığını da ortaya koydu. Sınıftan öğrenci çıkartmaya kadar varan uygulamaların, MEBDiyanet ve Esentepe Asımın Nesli Kız Kur’an Kursu işbirliğine dayalı işlemler olduğu ifade edildi.
Soruşturmanın sonucunda okul müdürüne herhangi bir yaptırım uygulanmazken öğretmen cezalandırıldı. Sınıfından öğrenci alınmasına itiraz eden öğretmenin görev yerinin değiştirildiği öğrenildi. Evinden 55 kilometre uzaktaki bir okula gönderilen öğretmenin atama yazısında, atama nedenine yönelik, “Hizmetin gereği, soruşturma” açıklamasına yer verildi.
Kararı değerlendiren Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Köklü, “Öğrencisini cemaatin eline teslim etmek istemeyen öğretmen cezalandırılıyor. Bu kabul edilemez” dedi.
Enflasyon rakamları açıklandı: Son 19 ayın zirvesinde!55 izlenme
Cübbeli ve sarıklı adamın hırsızlık yaptığı anlar güvenlik kameralarına böyle yansıdı !206 izlenme
Gizemli bakteri alarmı: Yüksek ateşle hastaneye kaldırıldı, testlerde tanımlanamadı!20 izlenme
1 milyon emeklinin maaşından yüzde 25 kesinti yapılacak13 izlenme
Türkiye o acı cümleyi yeniden duydu: Sesimi duyan var mı?28 izlenme
Şehir hastanelerinde vahim tablo: Merdiven bile yok304 izlenme
Bakan Bilgin'den ‘asgari ücret’ ve ‘emekli maaşı’ için zam sinyali: Tarih verdi81 izlenme
Denizcilik uzmanı Recep Canpolat skandalı açıkladı: "Romorkör hizmetinde 5 milyar dolar kime peşkeş çekildi?"18 izlenme
İmamoğlu’ndan devlet memurlarına çağrı: Kişiye hizmet etmeyin, devlete hizmet edin
İktidar çığırından çıktı! ‘SOSYAL MEDYANIN TAMAMEN KALDIRILMASINI, KONTROL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ’
Leylekler yurda döndü, bahar geliyor derken 3 ilimiz karla kaplandı
Tarkan'dan İkizdere tepkisi! "İçim yanıyor benim de"