Kuzey Marmara Otoyolu'nun (KMO) KurtköyAkyazı ile KınalıOdayeri kesimlerinde toplam 2 milyar 186 milyon dolar tutarındaki ek maliyet dudak uçuklattı. Güncel kurla bu tutar 18.8 milyar liraya ulaşıyor. LimakCengiz ortaklığı tarafından yapılan KurtköyAkyazı kesiminde yüzde 65.5, KolinKalyon ortaklığı tarafından yapılan KınalıOdayeri kesiminde ise yüzde 55.3 oranında ek maliyet artışı yaşandığı ortaya çıktı. Ek maliyet konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı herhangi bir yanıt vermezken, Hazine ve Maliye Bakanlığı maliyet artışını doğruladı.
SORUMLU KİM?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “İktidar sonunda KMO'daki rekor maliyet artışını kabul etti. Bu kapsamda garanti tutarının ve garanti süresinin ne kadar değiştiğinin de açıklanması gerekiyor” dedi.
CHP'li Akın KMO'daki maliyet artışı konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı'na soru önergesiyle başvurdu. Gelen ilk yanıtta konunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın uhdesinde olduğu belirtildi. Bunun üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na da başvuran Akın, yanıt alamadı. Akın, konuyu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yönelttiği soru önergesiyle tekrar gündeme getirdi. Oktay'dan gelen yanıtta da konunun Ulaştırma Bakanlığı'nı ilgilendirdiği belirtildi. Akın, son olarak hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na hem de Hazine ve Maliye Bakanlığı'na CİMER üzerinden başvurdu. Başvuruya Hazine ve Maliye Bakanlığı'dan 4 ay sonra gelen yanıtta KMO'da yaşanan ek maliyet artışı doğrulanmış oldu.

Ahmet Akın
Erdoğan'ın dedesi askeriyede 'şehit' değil, 'meçhul' diye kayıtlı!403 izlenme
Sedat Peker açıklamıştı: Emniyet'in raporundaki gerçek!48 izlenme
Sedat Peker'den bir Demirören paylaşımı daha!64 izlenme
İstanbul'u kırmızı kütle vurdu! Gök gürültülü sağanak ve fırtına görüş mesafesini kısalttı: Uyarı anında geldi13 izlenme
Sarayın jöleli danışmanı, K.Irak referandumunu yıllar öncesinden bilmiş !152 izlenme
Doğalgazda zammın büyüğü detayda gizlenmiş! Zam yüzde 123’e ulaşabilir!46 izlenme
İnanılmaz iddialar! Bursa Belediyesi'nin AKP dönemde konuk ağırlama israfı dudak uçuklattı15 izlenme
İstanbul Taksiciler Odası'nda neler oluyor? Olmayan genel müdürlük koltuğuna atama!59 izlenme