Ulus’taki Atatürk Heykeli önünde bir araya gelen üyeler adına basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Ferhat Salman, meslek lisesi, üniversite ve meslek yüksek okullarında zorunlu staja tabi tutulan, sanayide, araba tamirhanelerinde, kuaförlerde ve benzer iş kollarında çalışıp, 1 günü teorik eğitim için meslek okullarına gönderilenlerin sigortalarının emekliliğe başlangıç sayılması gerektiğini söyledi.
Staj yapan ya da çıraklık okuluna gidenlerin uzun vadeli sigorta kollarına değil, sadece meslek kazası ve meslek hastalığını kapsayan kısa süreli sigorta primlerinin yatırıldığını belirten Salman, dernek olarak EYT kapsamında yer almak için siyasi partiler ve ilgili bakanlığa hazırladıkları raporu sunduklarını ve bu konuda destek beklediklerini ifade etti.
Açıklamanın ardından “Staj, SSK başlangıcı olsun”, “Derdimiz emeklilik değil haklarımızın iadesidir” şeklinde slogan atan gruptakiler, daha sonra alandan ayrıldı.
(AA / Sözcü)
İstihdam edilen din görevlisi sayısı öğretmen artışını geçti!64 izlenme
CHP lideri Özel duyurdu: "İmamoğlu'na yeni dava açmışlar"19 izlenme
Son anket sonucu: Vatandaşın derdi geçim ve virüs100 izlenme
Atatürk'e ve şehitlere hakaret eden suç makinesi tutuklandı33 izlenme
İstanbul Havalimanı'nın girişindeki tünelleri sel bastı58 izlenme
İstanbul'da yoğun sis, deniz ulaşımını etkiledi. Boğaz geçişlere kapatıldı.27 izlenme
Sedat Peker’den gündemi değiştirecek Pandora Papers mesajı!69 izlenme
TL’deki değer kaybı dünya gündeminde117 izlenme
Kazakistan’da olaylar büyüyor: Türkler mahsur kaldı
TCDD'de rekor zarar! 3 yılda 9 milyar liraya dayandı!
1400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi’nin sanığından pişkin savunma! ‘Asrın felaketinin adına yakışır büyük bir deprem oldu’
Ayhan Bora Kaplan'ı Esenboğa'da gözaltına almışlardı, şimdi kendileri gözaltına alındılar!