İsrail’in saldırı düzenlediği Lübnan'dan ayrılmak isteyen farklı yabancı ülke vatandaşları, bindirildikleri gemiyle Tripoli Limanı'ndan yola çıktı.
Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı'na yanaşan gemiden inen, aralarında çocukların da olduğu 310 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından minibüslerle ilçeden ayrıldı.
Yabancı uyrukluların, Türkiye'deki farklı havalimanlarından ülkelerine gönderileceği öğrenildi.
Lübnan’dan ayrılan Türk vatandaşı Yusuf Akdağ, “Lübnan’a yönelik son 1 aydır başlayan ataklar vardı. Zamanla artmaya başladı. Son 3 gündür saldırıların şiddeti artınca apar topar evlerimizi boşalttık. Yaklaşık 1500 rakımlı bir yere çıktık. Bombaların düşüşünü oradan seyrettik. Uçak bileti almıştık ancak uçuşlar iptal oldu. Biz de feribotlara binip yola çıktık. Umarım orada her şey yoluna girer” dedi.
İsrail’in saldırı başlattığı Lübnan’dan Türkiye’ye gelen, aralarında Almanya, Fransa, Avustralya, Kanada, İsveç, Suriye ve Lübnan vatandaşlarının da olduğu yolcu sayısı 1002 oldu.
Sözcü
TSK’den ihraçları istenen teğmenlerin sözlü savunma yapacakları tarih belli oldu32 izlenme
Rönesans Rezidans'a ruhsatı veren belediye başkanı konuştu: "TOKİ binaları bile yıkıldı"73 izlenme
Mansur Yavaş açıkladı: '106 okul temizlik talebini geri çekti'26 izlenme
Coronavirüs krizi: Test kaybedilmiş!89 izlenme
180 Bin TL maaşlı Tarım Kredi Müdürü, ayçiçek yağına yapılan zammı savundu! "Makul düzeyde!"52 izlenme
PTT'den rekor: 2019'da 1 milyar 200 milyon TL zarar etti!53 izlenme
CHP'li Şile Belediyesi'ne operasyon! Başkan Özgür Kabadayı gözaltına alındı21 izlenme
Lüksün gölgesinde şeriat çağrısı yaptılar30 izlenme