Tepkiler üzerine işçi ve BağKur emeklilerinin maaş artış oranı yüzde 42.6’dan 49.25’e yükseltildi. En düşük memur maaşı da 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkarıldı. Ancak maaşı 10 bin liraya tamamlanan emeklilerin maaş artış oranının yüzde 33’te kaldığını söyleyen CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, emeklinin Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre maaş aldığını, Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) enflasyon hesabına göre harcama yaptığını kaydetti.
4.5 MİLYON KİŞİYE YÜZDE 33 ZAM
Bakırlıoğlu, TBMM’de emeklilerle ilgili düzenleme görüşülürken yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “ENAG’ın verilerini göz önüne alırsak, yasa gereği yüzde 63.6 artış olması gerekirken, hissedilen enflasyona göre onlara yüzde 49.25 zam veriyorsunuz. Daha da vahimi, en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarınca artış sadece yüzde 33 oluyor. Bu da 4.5 milyon emeklinin yüzde 33 zam alması demek. Milyonlarca emekliye açlık sınırının altında maaş verip, sonra da hiç sıkılmadan ‘Emekliyi enflasyona ezdirmedik’ diyeceksiniz. Rahmetli Levent Kırca, ‘İzahı olmayan şeylerin mizahı olur’ diyordu. İktidarın durumu da böyle.”

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, emeklilerin 2019 yılında milli gelirden aldığı payın yüzde 8.5 olduğunu, 2023 yılında ise bu payın yüzde 6.7’ye gerilediğini belirtti.
Sözcü
Ankara ve Konya'da öğrenci yurtları karantinaya uygun hale getirildi! Umreden dönen binlerce kişi karantinaya alındı!124 izlenme
Bu kez de Kabe pastası kesildi! 'Umre kınası' gündem oldu25 izlenme
AKP, Hatay’da sorumluyu buldu: Belediye bürokratları41 izlenme
Türkiye de almıştı, Çin aşısının üçüncü aşama sonuçları çıktı!99 izlenme
Devlet Bahçeli AKP'ye Oy Verecek!96 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat’a ait iş yerlerine baskın: Dijital materyallere el konuldu, aramalar devam ediyor52 izlenme
Çin'den ABD'ye Tayvan çağrısı40 izlenme
CHP lideri Özel açıkladı: "Gürsel Tekin CHP'den ihraç edildi"20 izlenme