Sivas katliamında yangın sırasında otele benzin getirdiği mahkeme kayıtlarında sabit olan ve açılan davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen Ahmet Turan Kılıç, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedildi.
Gazetenin manşetine sosyal medya üzerinden tepki yağdı. Sivas’ta katledilen şair Metin Altıok’un kızı, eski CHP Milletvekili Zeynep Altıok, Ahmet Turan Kılıç ile ilgili mahkeme kayıtlarına yer alan ifadeleri hatırlatarak tepki gösterdi. “Ahmet Dede” ifadesiyle yapılan paylaşımda, iddianamede Kılıç için kullanılan şu ifadeler paylaşıldı; “Cihada çağrı’ diyerek slogan atıp arkasındaki vatandaşları tahrik ediyordu. ‘Şeriat gelecek zulüm bitecek, müslümanlar ne duruyorsunuz, katılın’ diyerek topluluğu galeyana getiriyordu.”
TİP Milletvekili Barış Atay, “Sana söz Ahmet Dede. 33 kişiyi diri diri yakanlardan biri olduğunu ve bu iktidarın seni kolladığını, hayat boyu kimsenin unutmasına izin vermeyeceğiz” sözleriyle tepki gösterdi. Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin’in eşi Hilal Nesin’de, “Yine utandım şehrimden. Yananlardan olduğum halde utandım. Katile methiyeler dizen insanlarından utandım. Güzelim şehrim bunun gibi yobazların adıyla anıldığı için utandım. Müslümanlığı insan yakmak sanan hemşehrilerimden tiksindim” ifadelerinde bulundu.
AKP’den 2015’de İstanbul Milletvekili aday adayı olan Muhsin Kaya’nın imtiyaz sahibi olduğu gazete, 1 Şubat 2020’deki baskısında manşetten verdiği haberde, katliam hükümlüsünün “hasta” ve “yaşlı” olarak hapis yattığı öne sürüldü.
https://halktv.com.tr/gundem/madimakkatliamihukumlusununtahliyesinisevinclemansetetasidilar418144h
Türkiye'den AB'ye iltica başvuruları zirve yaptı35 izlenme
44 barodan 'şer-i hükümlere' ortak tepki!185 izlenme
Kriz eczaneleri de vurdu: Yaşamsal öneme sahip ilaçlara ulaşmak zorlaştı!68 izlenme
İmamoğlu’nu semt pazarında görenler sarıldı26 izlenme
Atatürk heykelinin yanındaki çıplak heykele 'şort giydirin' talebi!160 izlenme
Erdoğan’ın 'İnşallah Ay’a gidiyoruz' açıklamasının ardından Cem Yılmaz’ın 'uzay' skeci gündeme geldi!103 izlenme
AKP'nin çift maaşlı ismine terfi üstüne terfi20 izlenme
Belediye önünde kendini yakan işçinin darbedildiği ortaya çıktı!14 izlenme