Televizyoncu İsmail Küçükkaya, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'la yaptığı telefon görüşmesinin ayrıntılarını programında açıkladı. Küçükkaya, harf devrimine yönelik "Bütün düşünme setimizi yok etti" diyen Ünal'a "Sözleriniz çok tartışılıyor, çok eleştiri alıyorsunuz. Ne düşünüyorsunuz" diye sordu. Ünal, tepki çeken açıklamalarının ardından AKP'lilerin genelde yaptığı gibi "Sözlerim bağlamından koparılıyor" savunması yaptı.
Ünal, "Anlamak mümkün değil. Sözlerim bağlamından koparılıyor. Ben siyasi demeç için bu açıklamayı yapmadım. Burası bir kitap fuarı. Kültürel bağlamda bu açıklamayı yaptım" dedi.
Ünal, Küçükkaya'nın "Cumhuriyet değerleriyle derdiniz var mı" sorusuna ise "Cumhuriyet'le derdimiz olabilir mi? Cumhuriyetimizi 100'üncü yılına taşımakla uğraşıyoruz" yanıtını verdi.
NE OLMUŞTU?
AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta düzenlenen 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda bir konferansa katılmıştı. Ünal, konferansta cumhuriyeti ve Harf Devrimi’ni hedef almıştı.
Ünal, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" ifadelerini kullanmıştı.
KRT
Kur farkı Sağlık Bakanlığı’nı da vurdu! 5 ilde hava ambulans hizmetine son veriliyor30 izlenme
Karaismailoğlu, İmamoğlu'na tazminat davası açtı; avukatı dava dilekçesinde bakana övgüler dizdi!40 izlenme
Arka Sokaklar tarikat dosyasını açtı: "Torununla aynı yatağı mı paylaşıyorsun?"24 izlenme
A Haber yine alay konusu oldu: Her sene aynı ‘haber’166 izlenme
RTE'den büyük başarı! MB döviz rezervleri 7 yılda 130 milyar dolardan 93 milyar dolara ‘yükseldi!’124 izlenme
Selçuk Geçer haklı çıktı: "Boşuna 9.40 demedik..."80 izlenme
Çıban nedir? Belirtileri nelerdir?35 izlenme
Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. İdari Dava Dairesi, YSK üyelerinin soruşturulması yolunu açabilecek önemli bir karar verdi!96 izlenme