Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyonununu açıkladı. Açıklanan verilere göre Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,37 oranında artış kaydederken yıllık enflasyon yüzde 35,05 oldu.
TÜİK'in ardından en düşük emekli, aylığına ilişkin resmi açıklamayı yapan AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 16 bin 881 TL'ye yükseltileceğini açıkladı.
Güler, "14.469 TL olan en düşük emekli maaş aylığı TÜİK verileri açısından yüzde 16.67, SSK, BağKur TÜFE artış oranını dikkate alarak 16.881 TL'ye yükseltmiş bulunuyoruz" dedi.
Güler'in açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bu rakamın hayatın gerçekleriyle hiçbir ilgisi yok. Bir emekli bu maaşla nasıl geçinsin?" diye sordu.
Belediyenin destekleri ile emeklinin sorununun çözülemeyeceğini ifade eden Mansur Yavaş, "Yıllarca alın teri döken, ülkesine hizmet eden insanlar bugün torununa harçlık veremiyor, markete giderken etiket okumadan bir şey alamıyor. Emeklilik yeniden tanımlanmalı. Yoksullukla değil, insanca yaşamla anılmalı." dedi.
Mansur Yavaş'ın emekli aylığı paylaşımı şu şekilde:
“En düşük emekli maaşı 16.881 TL oldu.”
Bu rakamın hayatın gerçekleriyle hiçbir ilgisi yok. Kiralar, faturalar, ilaçlar, gıda fiyatları derken; bir emekli bu maaşla nasıl geçinsin?
Yıllarca alın teri döken, ülkesine hizmet eden insanlar bugün torununa harçlık veremiyor, markete giderken etiket okumadan bir şey alamıyor.
Ankara’da bugüne kadar 74 bin 421 emeklimize toplam 2 milyar 162 milyon 536 bin 200 TL tutarında destekte bulunduk. Emeklilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız.
Ama bilinmeli ki bu mesele belediyelerin sosyal desteğiyle çözülemez.
Bu ülkede emeklilik yeniden tanımlanmalı. Yoksullukla değil, insanca yaşamla anılmalı.
Çünkü bu ülkede kimse yıllarca çalıştıktan sonra geçinememe korkusuyla yaşamamalı."

Tütün üreticileri isyan etti! "Geçen yılın mahsulü hâlâ alınmadı..."20 izlenme
İktidara Kanal İstanbul sorusu: Yabancılar ne kadar arazi aldı?105 izlenme
AKP’li aday sonrası ülkücüler parti binasını basmıştı: AKP İlçe Başkanı istifa etti29 izlenme
Yeni hastaneye 680 bin liralık tadilat!107 izlenme
Sedat Peker'i öldürüp suçu Türkiye'ye mi atacaklar?89 izlenme
Herkes Ne Olduğunu Anlamaya Çalışıyor... 83 milyon Fazla Pusula, Sayısı Bilinmeyen Yabancı Seçmen... Sandıkta Şüpheli Sorular...40 izlenme
PTT 2 milyon dolar ödedi, şirket iflas etti!48 izlenme
İmamoğlu Adana'dan 'hodri meydan' dedi: "Benim tek bir suçum var, cesaretin varsa çık karşıma"24 izlenme
Profesör Ceyhan ‘İyice düşünmelerinde yarar var’ dedi ve uyardı: Daha sağlıklı!
İBB'nin Kanal İstanbul anketinin sonuçları açıklandı!
"Gökçek'ten Masallar Serisi"nde bugün: Kendi açtığı birimi inkâr etti, imzasının olduğu belge yayınlandı!
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli ve memura uygulanacak enflasyon farkını açıkladı