Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Bozburun ve Selimiye bölgelerinin sit derecelerini değiştirdi. Böylece Ege’nin korunması gereken kıyıları talana açıldı.
Cumhuriyet’ten Ece İçmez’in haberine göre, Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, daha önce birinci derece doğal sit alanı olarak korunan bölgenin koruma statüsü düşürülürken bugüne kadar el değmemiş olan bu doğal alanlarda yapılaşmanın önü açıldı. Söz konusu kararla; otel, konut ve enerji projelerinin inşa edilmesinin önündeki engeller kaldırılmış oldu.

Şehir Plancıları Odası Muğla Şube Başkanı Burak Teker, söz konusu kararın bölgenin doğal ve kültürel mirasını tehdit ettiğine işaret ederken sit statüsünün düşürülmesiyle bakanlığın 113 sayılı Doğal Sit Alanları Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararı doğrultusunda çeşitli yapılaşma faaliyetlerinin önünün açıldığını vurguladı.
Alınan bu kararın çevreye ve gelecek nesillere ciddi zararlar vereceğini belirten Teker, “Bilimden ve teknikten uzak her türlü çalışmaya karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadesini kaydetti.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis’te yapılması planlanan sahil güvenlik limanına karşı ise vatandaşların mücadelesi devam ediyor. Bahçelievler mevkisinde yapılmaya başlayan limanın yerinin yanlış olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, projeyi istemediklerini ifade ediyor.
Mahkemenin “kamyonlar çalışamaz” kararına rağmen devam eden projeye tepkisini belirten Turgutreis Platformu, gerçekleştirdiği açıklamada, “Bu cennet bölgede bu tesisin yapılması kararını alanların şu anda üzerinde bulunduğumuz topraklara ayak dahi basmış olduklarını hiç sanmıyoruz. Burayı görseler zaten vicdanları bu akıldışılığa izin vermezdi” ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada, “Burası Önemli Doğa Alanı (ÖDA) olarak işaretli. Buradaki hayatın gerçeklerine de aykırıdır. Denizin oksijen kaynağı Poseidon çayırları, caretta carettaların yaşam alanları yok olacaktır” denilirken kıyı bandının, Turgutreis halkının nefes aldığı en önemli yaşama alanı olduğuna dikkat çekildi.
Platformun açıklamasında, “Halk buradan denize girer. O yüzden halk plajı olarak işaretlidir burası. Böylesi bir tesisin varlığı durumunda burada ne halk ne de plaj kalacaktır. Yol yakınken bu yanlıştan geri dönün.” ifadeleri kaydedildi.
halktv.com.tr
AKP’li eski başkan seçimden 1 ay önce çiçeklere servet yatırmış!13 izlenme
İmamlar da isyanda: Yargıya gidecekler!35 izlenme
AKP'den Boğaziçi istifası geldi!89 izlenme
1965 yılında kurulmuştu: Türkiye'nin köklü tekstil firması iflas etti53 izlenme
Kartalkaya'daki yangın faciasında hayatını kaybeden Alya'nın gitmeden önce çektiği video ortaya çıktı19 izlenme
Elinde sopa bulunan kadın, önüne gelene ve onları ayırmaya gelenlere saldırdı.27 izlenme
Cumhuriyet'in inşasıyla dünyaya örnek bir model yaratılmıştı: 100. yıla borç içinde girdik39 izlenme
“Emekli ve asgari ücretliye zam yok” diyen Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’e 49 bin lira, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’a 29 bin lira zam yapılacak!23 izlenme