Anasayfa1
17 Kasım 2018 ( 188 izlenme )
Reklamlar

MEB'den laiklik karşıtı karar! Okullarda hatim okutulacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden öğretmenler için 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde cami ve okullarda hatim okutma kararı aldı.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı bu karara tepki gösteren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, öğretmenlere ve öğrencilere dayatılan laiklik karşıtı uygulamaları kabul edilemeyeceklerini söyledi.

Birgün'den Mustafa Bildirici'nin haberine göre, MEB, bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, geçen yıl da olduğu gibi “Hatim” etkinliği düzenleneceğini duyurdu. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüklerine yazı göndererek “gönüllü” öğretmenler ile öğrenci ve velilerin de hatim etkinliğine katılabileceğini belirtti. Müdürlüğün, “2018 yılı Öğretmenler Günü Kutlamaları” başlığıyla milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıda, “Öğretmenler günü münasebetiyle görevi başında şehit olan öğretmenler, 15 Temmuz Demokrasi Mücadelesi’nde şehit olan öğretmenler ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimiz için hatimler okunması planlanmaktadır” denildi.

Karara tepki gösteren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, öğretmenlere ve öğrencilere dayatılan laiklik karşıtı uygulamaları kabul edilemeyeceklerini söyledi.

https://www.abcgazetesi.com/politika/mebdenlaiklikkarsitikararokullardahatimokutulacak/haber112559

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İsmet İnönü için aşağılayıcı ifadeler kullanan okul müdürüne suç duyurusu! AKP döneminde Katarlılar, Türkiye’den 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı! Seçim öncesinde devletin kasasını boşalttılar Mansur Yavaş’tan sert tepki! "Bu köhne ve aşağılık zihniyetin…"