Mülakat mağduru öğretmenler, bugün taleplerini dile getirmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde bir araya geldi. Polis ekipleri, oturma eylemi yapmak isteyen öğretmenleri ilk olarak abluka altına aldı. Öğretmenler, "Ankara uyuma, öğretmene sahip çık", "Öğretmene değil mülakata barikat", "Öğretmene şiddete hayır" sloganları attı.

Polis ekipleri, bir süre sonra öğretmenlere müdahale etti. Müdahale sırasında bir öğretmenin fenalaştığı belirtildi. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, “Sendika Başkanımızın da aralarında olduğu öğretmen kitlesine polis müdahalesi gerçekleşti. MEB önünde abluka sürüyor” açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasında bulunan bir öğretmen şu ifadeleri kullandı:
“Emek veren insanların, onurunu, gururunu bilemezsin. Alanı şiddet uygulamak için müsait hale getiriyorlar. Biz sizinle müzakere etmiştik. 17.00’den sonra ayrılacaktık. Ne değişti. Basın açıklaması yaptık. Bakanın riyakarlığını gösterdik. Daha sonra tavır değişti. Valiliğin talimatıyla bu alandan ayrılacaksınız dediler. Bakan kendi çağırdı bizi. Güvenlik güçleri kanunsuz emre uyamam demiyor. Ne yapacaksınız hedef mi göstereceksiniz bizi? Kurbanlık koyun olarak görüyorsanız, vurun boynumuzu gidelim. Biz bu onursuzlukla yaşayamıyoruz. 20 yıl biz boşuna mı emek verdik? Bunu kendimize yediremiyoruz”
halktv.com.tr
AKP’li başkanlar birbirine girdi! Kayıp 1 milyar lira nerede?
Tekmeci Yusuf Yerkel’e Almanya akredite vermedi!
Kızılcık Şerbeti dizisinde Deniz Gezmiş göndermesi
Yabancı yatırımcı yoğurdu üfleyerek yiyor
Diyanet tasarruftan muaf: Dergilere 43,5 milyon TL!
Öğrenciler faizin silinmesini beklerken bir faiz daha geldi!
Türkiye'de sattığı arabanın parasıyla Almanya'da ev tuttu, döşedi, altına BMW çekti
CHP, AKP ve MHP'den devralınan belediyelerin borçlarını tek tek açıkladı!
Rusya, Ukrayna'nın Çernihiv kentinde yerleşim yerine hava saldırısı düzenledi! Ölü ve yaralılar var
Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Cinel, yoğun bakım üniteleri için ‘kırmızı alarm’ verdi!
TRT'nin bilim yarışmasında 'Organik hoşaf' projesi 'Alzheimer hastalarına akıllı çip' projesini yendi !
Son dakika! Merkez Bankası politika faizini 1 puan indirerek yüzde 12'ye çekti.
MHP'nin ‘Askıda Ekmek’ kampanyasının ardından şimdi de Kızılay’dan ‘Askıda Pizza’ kampanyası!
CHP'liysen başka istifa edip AKP'ye katıldıysan başka! İşte Aziz Nesinlik yargı fotoğrafı