2012’de eski Devlet Başkanı Felipe Calderon tarafından sipariş edilen Boeing 787 Dreamliner uçağının 218,7 milyon dolara alındığı açıklanmıştı. 2018'de iktidara gelen Obrador ise, “lüks” diye nitelediği uçağı satacağını duyurmuş, bir tarifeli uçağı saatlerce havalimanında beklemesi ülkede ses getirmişti.
Devlet yönetiminde tasarruf vaadiyle seçim kazanan ve yurt dışı ziyaretlerinde tarifeli uçakları kullanan Obrador, “Bu kadar yoksulluğun olduğu bir ülkede lüks bir uçağa binmekten utanırım. Artık bu kadar saçmalık yeter. Kibirli davranan siyasetçilerin iktidarı uzun sürmez” demişti.
Meksika lideri bugün Twitter'da paylaştığı uçak içinden çekilen bir videoyla, lüks uçağı Tacikistan'a sattıklarını duyurdu. Tacikistan'ın uçağa yaklaşık 92 milyon dolar ödediğini açıklayan Obrador, bu parayı Meksika'nın güneyinde 80 yataklı iki hastane inşa etmek için kullanacaklarını belirtti.
Obrador paylaştığı videoda, “Artık Meksika siyaseti değişti. Yetkililerin eskiden firavun gibi davrandığını herkes biliyor. Artık öyle olmayacak” dedi.
Sözcü
Yoksulluk sınırı 90 bin lirayı aştı23 izlenme
Beyoğlu’ndaki ‘çöktüren inşaat’ Arda Turan’ın çıktı!687 izlenme
Çakıcı'dan 'Pontus' benzetmesi yapan Göksu'ya: Şerefsiz, satılık köpek!294 izlenme
Türkiye'ye kaçak yollarla giren Afganlar ellerinde bıçaklarla video çekip yayınladılar!37 izlenme
Hatay alevlere teslim: Köyler tahliye edildi!21 izlenme
Sivas Katliamı önergesine AKP, MHP ve İYİ Parti’den ret!94 izlenme
Binası ve öğrencisi olmayan fakülteden 3 yıl maaş aldı! Hayalet fakülte kapanır kapanmaz yeni koltuğuna geçti15 izlenme
AKP’liler çalışırken değil hamamda terleyecekler18 izlenme
Yeni Akit Haber Müdürü'nden sağlık emekçilerinin özlük haklarına saldırı! 'Rüşvetimi ver susayım mantığı gibi'
Tarikata dev teşvik! Resmi Gazete'de yayınlandı
Pensilvanya fotoğrafı dosyada... Bakan Özhaseki'ye kötü haber
İYİ Parti’de istifa depremi! Meclis ve teşkilat üyeleri İmamoğlu’nu destekleme kararı aldı