Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçedeki park ve yeşil alanlarda kullanılmak üzere dış mekan süs bitkisi almak için 8 Kasım 2019’da ihaleye çıktı. İhale ile 361 bin 237 adet ağaç, çalı, mevsimlik çiçek alımı yapıldı. 4 geçerli teklifin sunulduğu ihaleyi 477 bin 750 TL'lik teklifin sahibi Kristal Merkezi Yapı İşletme Yönetim ve Temizlik Hizmet Peyzaj İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. Firma ile 4 Aralık 2019 tarihinde 477 bin 750 liralık sözleşme imzalandı.
5 GÜNDE BİR İHALE ALMIŞ
İhaleyi alan şirket, kamuoyunun eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yakınlığı ile tanıdığı iş adamı Ali Okan Çam'a ait. 2013 yılından Melih Gökçek'in istifa ettiği 2017'ye kadar Ali Okan Çam'ın sahibi, yöneticisi ya da hissedarı olduğu şirketlerin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASKİ'den aldığı ihaleler uzun süre tartışılmıştı.
MECLİSE DE TAŞINMIŞTI
Şirketin 2 yılda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden toplam bedeli 400 milyon TL civarında 150 ihale, yani 5 günde bir ihale aldığı ortaya çıkmıştı. Gökçek'in 2017 yılındaki istifasından sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden hiç ihale almayan şirketin dikkat çeken ihaleleri CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir tarafından TBMM gündemine taşınmıştı.
Erdoğan milli fabrika SEKA’yı kapatmakla övündü!321 izlenme
Esenyurt Belediyesi'nde işten çıkarma iddiaları18 izlenme
TRT'den ABD'ye milyonlar akmış!36 izlenme
Türk doktorlar atama beklerken vatandaşlar Arap doktorlara emanet!96 izlenme
İndirim olacağı belirtilen Tarım Kredi marketlerinde hüsranla karşılaştılar30 izlenme
İl Milli Eğitim'den okullara yılbaşı yasağı: "İnançlarımıza uygun olmayan etkinlikler"17 izlenme
Hazine'den alıp depremzedelere bağışlamışlar37 izlenme
Yerlikaya'ya vatandaşlık verilen yabancı uyruklu kişilerin sayısı soruldu; 'yönetmeliğe göre yürütülmekte' diyerek geçiştirdi!33 izlenme
İzmir Şehir Hastanesi’nde skandal akşam yemeği menüsü: Yemeğin yeteri kadar çıkmaması sebebiyle birçok sağlık çalışanına lavaş ve sağan verildi!
Yer: İzmir - Karşıyaka AKP'liler şikâyetçi oldu, anne - oğula ceza geldi!
Nevşin Mengü: ‘Dillerini koparmak görevimiz’ açıklaması sızdırıldı
3 yıl önce 5 milyon TL harcanan binanın yerine millet bahçesi!