Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yıl geçerken depremzedeler çadır ve konteyner kentlerde yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. AKP’nin depremzedeler için yaptığı konutların yandaşlara peşkeş çekildiği iddia edilirken çadırlarda ve konteynerlerde kalan depremzedeler çaresizce kendilerine uzatılacak bir yardım eli bekliyor.
Bir yıldır çadırda kalan depremzedelerden Hülya Ezer, TELE1’den Ceren Ural’a yaşadığı çaresizliği anlattı.
Depremde bir torununu kaybettiğini söyleyen acılı depremzede, “Ne yardım ne ambulans hiç bir şey gelmedi bize. O kadar bağırdık çağırdık. 2-3 gün sonra ambulanslar gelmeye başladı. Zaten ölmüştü geldiğinde. Üç kardeşi kurtardık ama onu kurtaramadık. Biz kendi imkanımızla kurtardık” dedi.
Ezer’in torun acısına bir de çaresizlik eklenirken hala çadırda kaldığı görülen Ezer, “Konteyner istedim, gelmedi. Ahşap ev gelecekti sözde yer yapın dediler onu da getirmediler. Zaten zor durumdayız. Ben, eşim, çocuklarım, torunlarım hepimiz bu çadırda kalıyoruz. Gidecek bir yerim de yok” diye konuştu.
Bahanelerle sürekli avutulduklarını dile getirerek “Konum atın dediler attık gelmedi. Bizi kandırıyorlar. Bir yıldır çadırdayız. Destek yok” diyen Ezer, yurttaşların yardımlarıyla ısındıklarını söyledi. Ezer konuşmasını yardım isteyerek sonlandırdı.
Tele1
Ukrayna tarafından düşürülen Rus ordusunun Su-35 savaş uçağının ve pilotunun görüntüleri yayınlandı!
Murat Kurum'un özgeçmişinde gizlediği şirket ortaya çıktı: Meğer FETÖ'den kapatılmış
Teğmenleri eğiten komutanlara yapılan suçlamalar 'pes' dedirtti
Son dakika! Bursa'da 47 kişilik otobüs şarampole yuvarlandı: 3 ölü, 37 yaralı
Sanayicinin faiz isyanı: "Böyle giderse iflas kaçınılmaz"
İsrail, Şifa Hastanesi'ni vurdu: Ölü ve yaralı bebekler var
Tunç Soyer: Hırsızlığımı bulamadılar diye babamla uğraşıyorlar
KYK ve Ziraat Bankası hakkında skandal iddia! Öğrenci bursları üzerinden Bakanlığa lüks araç tahsisi
Araplar için yapılmıştı: Yıllardır boş duruyordu... Şato Villalar için karar verildi
Yargıtay Soma faciası davası kararını açıkladı: Beraat talepleri reddedildi!