Home
11 Mayıs 2022 ( 37 izlenme )
Reklamlar

Merkez Bankası’ndan Nisan'da KİT’lere 3,3 milyar dolarlık satış!


Merkez Bankası Nisan ayında KİT'lere 3,3 milyar dolarlık daha döviz sattı. Böylece başta BOTAŞ olmak üzere KİT'lere döviz satışı son 6 ayda 21,6 milyar dolara ulaştı.


Merkez Bankası’nın (TCMB) kapsamını yıl başında genişlettiği kamu iktisadi teşebbüslerine (KİT) döviz satışı Nisan ayında 3 milyar 296 milyon dolar oldu.

Sözcü'de yer alan habere göre, TCMB, 2022 itibarıyla kamu iktisadi teşebbüslerinin döviz ihtiyacının gerekli görülen kısmını Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TCMB tarafından piyasa koşullarına göre doğrudan karşılayabileceğini açıklamıştı.

Daha önce sadece enerji ithalatçısı KİT’lerin yani aslında BOTAŞ’ın döviz ihtiyacı karşılanıyordu.

6 AYDA 21,6 MİLYAR DOLARLIK SATIŞ

Enerji fiyatlarının yüksek seyri Türkiye’nin ithalat faturasını artırırken, TCMB’nin KİT’lere son 6 aydaki toplam döviz satışı da 21,6 milyar dolar oldu.

KasımNisan döneminde aylık bazda en yüksek döviz satışı, 5,4 milyar dolarla Şubat ayında oldu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP'li Akın'dan iktidara sert deprem eleştirisi "AKP 58 deprem önergesini reddetti" Turkcell satıldı! İşte en büyük hissenin yeni sahibi! Norveç'ten skandal hareket! İsveç'in Türkiye'ye iade edeceği teröristlere resmen yol gösterdiler. Sonunda bunu da duyduk: “Dört tane aslanlar gibi kocam var. Mis gibi evim var. Arabamız var. Dört koca bana yeter de artar bile. Gerisini siz düşünün”