İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltı ve tutukluluk sürecinde piyasalarda yaşanan sert harekete Merkez Bankası döviz satışı yolu ile müdahale etmişti. Geçtiğimiz hafta açıklanan verilerde ise yüzde 0,7 artarak 171,1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmişti. Brüt döviz rezervleri bu dönemde 97 milyar 69 milyon dolar seviyesinde gerçekleşirken, altın rezervleri ise 74 milyar 13 milyon dolara çıktı.

Piyasalardaki dalgalanma sonrası kasadan eksilen para hakkında birçok hesaplama yapıldı ancak resmi açıklama ise bugün geldi. Merkez Bankası’nın rezervleri geçtiğimiz hafta 161,1 milyar dolara geriledi.
Net rezerv ise 73,9 milyar dolardan 11,8 milyar dolar gerileyerek 62,1 milyar dolara düştü. Swap hariç rezerv 65,4 milyar dolardan, 13,2 milyar düşerek 52,2 milyar dolara geriledi. Böylelikle brüt rezervlerde Mayıs 2023'ten bu yana en hızlı düşüş kaydedildi.
Resmi rezerv varlıkları, 21 Mart haftasında bir önceki haftaya göre yüzde 4,7 azaldı.
TCMB döviz rezervleri 8 yılı aşan bir süre sonra ilk kez çıktığı 173 milyar doların üzerinde kalamamıştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık menkul kıymet istatistiklerini açıkladı.
21 Mart haftasında yabancı yatırımcılar 443,8 milyon dolarlık hisse satarken, 439,5 milyon dolarlık tahvil satışı yaptı. Hisse satışı 7 Haziran 2024 haftasından bu yana en yüksek seviyede gerçekleşti.
Yabancıların hisse senedi stoku 35,80 milyar dolardan 28,75 milyar dolara gerilerken, tahvil stoku da 20,87 milyar dolardan 18,70 milyar dolara indi.
Kaynak: Gerçek Gündem
Atatürk büstüne çirkin saldırı: Şüpheli serbest bırakıldı!9 izlenme
İdlib’den acı haber: Bir şehit, bir yaralı214 izlenme
AKP’li belediye parkı yıkıp terminal yapıyor!43 izlenme
GÜNDEMAR'dan dikkat çeken 'Terörsüz Türkiye' anketi! Yüzde 79 hemfikir29 izlenme
Atilla’ya kötü haber: Kenara çekip, bire bir uyardım705 izlenme
Sosyal medya 'yorgun savaşçı' Ensar hemşireyi konuşuyor!151 izlenme
Ali Erbaş ve personelinin emekli maaşı dudak uçuklattı!33 izlenme
Ameliyat masasında pazarlık yapan muhasebeci tutuklandı14 izlenme
Erdoğan imzaladı, ortalık karıştı! Devlet eliyle dev rant mı?
Mansur Yavaş'tan maden direnişine destek: "Eylemleri süresince destek olacağız!"
Ankaralıların İmamoğlu'na güveni tam: "Onu Çankaya Köşkü'ne getireceğiz"
Özel Üniversite’nin sahibi Arapça konuştu öğrenciler başkaldırdı, salonu terk etmek isteyenleri güvenlik engelledi!