Auto-Created-3
18 Mart 2024 ( 9 izlenme )
Reklamlar

Metroda Atatürk posterli Türk bayraklarını söken şüpheli tutuklandı

İstanbul'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle metro durağına asılan Atatürk posterli Türk bayraklarını söken bir şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheli, Atatürk'ün manevi hatırasına hakaret ve devletin egemenlik alametlerini aşağılama suçlarından işlem yapıldı. Ayrıca, polis memuru ve metrodaki güvenlik görevlisine hafif yaralama suçundan da işlem yapıldı. Şüpheli, tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Bu olay, milli bayramlarda veya özel günlerde devletin sembollerine veya Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik saygısızlık veya hakaret girişimlerine karşı ciddi bir tutum sergilenmekte olduğunu göstermektedir. Türk Ceza Kanunu, Atatürk'e hakaret ve devletin egemenlik alametlerini aşağılama gibi suçları caydırmak için yasalarla koruma altına almıştır. Bu tür suçlar ciddi cezalara tabi tutulabilir ve yargılanabilir.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ünlü yazar AKP’nin içinden bilgi aldı: CHP’ye kurulan büyük tuzağı ifşa etti! Bu yıl üç sendikanın asgari ücret için birlikte çalışması beklenirken TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay iddialı konuştu! İstanbul’da 125 sokak, 93 cadde ve 84 meydanda sigara içilmesi yasaklandı! Kanal İstanbul Projesi'nde bir talih kuşu da Suud İş İnsanı'na!