Metropoll Araştırma'nın Nisan 2025 tarihli "Türkiye’nin Nabzı" anketine göre, kamuoyunun büyük bölümü ekonomiye en büyük zararın görevden alınan Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasından kaynaklandığını düşünüyor.
Türkiye genelinde NUTS 2 sistemine göre 26 bölgeyi kapsayan 28 ilde, 18 yaş üstü 2.122 kişiyle yapılan araştırmada, veriler CATI (Bilgisayar Destekli Telefonla Anket) yöntemiyle toplandı. Hata payı ise ±2,14 puan olarak açıklandı.
Ankete katılanların yüzde 52,4’ü İmamoğlu'nun tutuklanmasının, yüzde 28,9’u ise gösteri, protesto ve boykotların ekonomiye daha çok zarar verdiğini belirtti. Katılımcıların yüzde18,7’si ise fikir belirtmedi veya soruya cevap vermedi.
Anket, farklı siyasi eğilimlerdeki seçmenlerin ekonomi algısında ciddi ayrışmalar olduğunu gösterdi. Özellikle muhalefet seçmenleri İmamoğlu’nun tutuklanmasının ekonomi üzerinde büyük bir yıkıma yol açtığına inanırken, iktidar cephesinde gösteri ve boykotların daha zararlı olduğu görüşü ağır basıyor.
Ankette 14 Mayıs 2023 Milletvekili seçiminde oy verilen partiye göre dağılımlar da dikkat çekici:
AKP seçmeninin yüzde 27,8’i İmamoğlu’nun tutuklanmasının daha zararlı olduğunu belirtirken, yüzde 50,1’i protesto ve boykotların etkili olduğunu düşündü.
CHP seçmeninin yüzde 78,7’si İmamoğlu’nun tutuklanmasını daha zararlı buldu. İYİ Parti seçmeninde bu oran yüzde 67,4, DEM Parti seçmeninde ise yüzde 79,5 olarak ölçüldü. MHP seçmeninin yüzde 37,5’i İmamoğlu’nun tutuklanmasının ekonomiyi olumsuz etkilediğini düşünürken, daha büyük bir kesim (%51) protesto ve boykotları sorumlu tuttu.

Sözcü
Fatih Altaylı'dan Starbucks protestolarına tepki: "Bu manyaklık bize özgü, diğer hiçbir Müslüman ülkede böyle sapıkça bir durum ortaya çıkmıyor"28 izlenme
FETÖ firarisi Hakan Şükür Fatih Terim sırrını açıkladı: “Amerika’da oturum almam için bana yardım etti. Oturum almam için belge imzaladı. Zaman zaman eşinin telefonu üzerinden konuştuk”30 izlenme
İzmir Bostanlı sahilinde skandal görüntü! Vatandaşlar döverek karakola götürdü74 izlenme
Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık hakkındaki iddianame kabul edildi: Kaç yıl hapis isteniyor?24 izlenme
AKP’li Şamil Tayyar: "Sağlık sisteminde dualar bedduaya dönüşmeye başladı"17 izlenme
Artvin Şavşat’ta işçiler haftalardır direniyor! Mahkeme “işe dönün” dedi, AKP'li belediye dinlemedi11 izlenme
Türkiye’nin konuştuğu Onur Şener cinayetinde yeni gelişme81 izlenme
PTT'de büyük vurgun!94 izlenme