Halk TV programcıları İsmail Küçükkaya ve Kürşad Oğuz “siyasette normalleşme” sürecini değerlendirdi. Küçükkaya, “Öyle bir süreç yaşayacağız ki, Özgür Özel ile Erdoğan görüşecek; Erdoğan bunu Bahçeli ile konuşacak ve belirli konularda uzlaşmaya varacaklar. Adım adım gidecekler. Kavala konusunun da önümüzdeki belirgin bir süreç içinde çözüleceğini düşünüyorum” dedi.
“MHP’nin rızası alınarak bir takım somut adımların atılması gerekiyor. Örneğin 28 Şubat generallerinin içeriden çıkarılması, yüzde yüz normalleşmenin bir kazanımıydı. Bunun mekanizmasının nasıl olduğunu hatırlayacak olursak; Bu konu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel’in görüşmesinde gündeme geldi. Bu konuda somut adım atıldığı gün, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü, Büyükelçi Hasan Doğan CHP ile görüşmeye katılan Namık Tan’ı arıyor ve “Cumhurbaşkanımız talimat verdi, Özgür Özel’in gündeme getirdiği o konu çözüldü’ diyor. Burada MHP’nin de onayı var.
MHP’nin onay vermediği bir normalleşme adımı olmayacak. Öyle bir süreç yaşayacağız ki, Özgür Özel ile Erdoğan görüşecek; Erdoğan bunu Bahçeli ile konuşacak ve belirli konularda uzlaşmaya varacaklar. Adım adım gidecekler.
Kavala konusunun da önümüzdeki belirgin bir süreç içinde çözüleceğini düşünüyorum. Bahçeli’nin buna da olur vereceğini ve ülkenin yüksek menfaatleri söz konusu edilerek böyle bir mekanizmanın işleyeceği kanaatindeyim. Bu normalleşmenin önümüzdeki kısa vadede Demirtaş’ı etkilemeyeceği kanaatindeyim.”
Tele1
Artvin Cerattepe'de maden sahasına kaçak villa yapıldı!52 izlenme
Fahiş fiyatlı ihaleyi iptal ettiren doktor darp edildi!1405 izlenme
Narin Güran cinayetinde HTS kayıtları incelendi! Salim Güran'ın arabasındaki gizemli iki kişi ortaya çıktı73 izlenme
Avukatı, Sedat Peker'in muhalefetten ricasını açıkladı49 izlenme
'İktidar İçin Değişim' manifestosu yayımlandı28 izlenme
Lübnan’da Hizbullah, Hamas ve Ermeniler Türk Bayrağı’nın yanı sıra Azerbaycan ve İsrail bayraklarını da yaktılar42 izlenme
İnanılır gibi değil: Fabrika kapatılacak, cezaevi açılacak!147 izlenme
Hidayet Türkoğlu’na İzmir Marşı tepkisi!1553 izlenme