AKP’li Yozgat Çekerek Belediye Başkan Yardımcısı Serhat Akın, belediyedeki israf ve suiistimallere daha fazla dayanamayarak istifa etti. Akın, seçimden önce ‘çalmayacağızçaldırmayacağız’ diye yola çıktığı Başkan Üzeyir İnce’nin sözlerini unuttuğunu ve lüks harcamalar yaptığını açıkladı.
Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, MHP'li Akın, istifa gerekçelerini şöyle anlattı:
Seçim döneminde mevcut Başkan İnce ile bir ittifak yaparak seçim süreci gerçekleştirdik. Bu ittifakı yaparken İnce, bize ‘adaletten ayrılmayacağını, yetim hakkı yemeyeceğini, çalmayacağızçaldırmayacağız’ dedi ve söz verdi. Bu sözleri üzerine birlikte yola çıktık. Başkan verdiği tüm sözleri unuttu. Başkanın aldığı birçok karara, israf yapılması ve keyfi olması sebebiyle itiraz ettim. Başkan rahatsız oldu.
Seçimden bu yana 9 ay geçti, keyfi uygulamaların önüne geçmek için elimden gelen mücadeleyi verdim. İlk başta Meclis üyeleri yanımda yer aldılar. Başkan yalnız kalınca, kirli pazarlıklar sonucunda Meclis üyelerinin çocuklarını işe aldı. Üyeler de başkanın yanında yer almaya başladılar. Emanete ihanet ediliyor. Bütün bu gerekçelerden dolayı Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum.”
"BAŞKAN VERDİĞİ SÖZLERİ UNUTTU"
Temsil ve ağırlama giderlerini artırmasına ve daha lüks makam aracı aldırmasına ret oyu verdiğini belirten Akın, “Seçim sürecinde ‘makam aracına binmeyeceğiz’ diyen başkan, verdiği sözleri unuttu. Önceki başkanlar uygun fiyatlı otellerde konaklama yaparken, başkan İstanbul’da en lüks ve pahalı otellerde konaklıyor, belediye bütçesinden ödeniyor. Belediye bütçesinden şahsına Iphone 15 pro (78 bin lira) telefon aldı. Bu para kimin cebinden gidiyor. Halkın yararına olmayan işlerin karşısında mücadele etmeye devam edeceğim” dedi. Akın, belediye meclis üyeliği ve encümen üyeliğinden ayrılmayacağını söyledi.
Tele1
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun organizasyonu yine yandaşa gitti: 7 senedir ihaleyi kimseye kaptırmıyor25 izlenme
Elektriğe büyük zam geliyor!79 izlenme
Kız Kulesi’nin kulesi görünmez oldu, sosyal medya ayağa kalktı!55 izlenme
Erol Mütercimler: Türkiye’yi çok büyük bir ekonomik kriz bekliyor103 izlenme
Milliyetçiler birbirine girdi: Bahçeli'yi, Erdoğan'ın 'kahyası' olmakla suçladı26 izlenme
Nepotizmde son nokta: Vefat ilanı üniversitedeki ‘torpili’ gözler önüne serdi!92 izlenme
CNN Türk'ün CHP'yi karıştırma planı canlı yayınlarda ortaya çıktı! Neredeyse hepsinde...45 izlenme
Bayram ikramiyesine ne kadar zam yapılacak?17 izlenme