Tüm Türkiye yeni yıla hazırlanırken, İzmir’de yeni yılın simgesi piyango biletlerinin satışına ilişkin bir sorun yaşandı. Çok sayıda bilet satıcısı, Milli Piyango İdaresi’nden çeyrek biletleri alamadı. Satıcılara sistem arızası yaşandığı söylendi.

32 yıldır milli piyango bileti satan Yasemin Zeytinli, bir günde 56 bin lira zararı olduğunu belirterek “İlk defa bu sene böyle bir şey yaşıyorum. Sabah saat 07.00’de gittik bilet alacaktık. ‘Sistem arızalı’ diye vermediler. Dün telefonlarımıza mesajlar geldi ’12.00’ye kadar biletleri alabilirsiniz’ diye. Bugün mağdur olduk. Bugün para kazanacaktık, bugün yılbaşı günü” dedi.

“İlk defa böyle bir rezalet gördüm. Sadece 14 tane tam biletim var” diye isyan eden Zeytinli şunları söyledi: Şu anda elde olan çeyrek biletler de karaborsaya düşecek. Bugün belki bin kişi çeyrek bilet için geldi, gitti. Benim bugün zararım en az 56 bin lira.

Biletlerin karaborsaya düşeceğini ifade eden İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Odası Başkanı Paşa Çakmak ise “Bizim bayilerimiz limit artışı yaparak bankaya para yatırıyorlar, bunun karşılığında bilet alıyorlar. Limit artışını yaptılar, gittiler sistem çalışmadı. ‘Sistem çökmüş’ dediler. Bayilere bilet vermediler. Şu anda binlerce bilet içeride denilip yok edilecek. Bu piyasaya sürülseydi devlete yüzde 40’a yakın vergi gidecekti. Devlet burada mağdur oldu, üyelerimiz para kazanamadı” dedi.

“Aydın, Manisa ve bütün Ege illerinden bayiler gelmişti. Hepsi yol masrafı etkiler, limit artışı yaptılar, İzmir'e geldiler. Sonra bilet alamadılar” diyen Çakmak, “Gerekirse hukuki olarak da yollara başvuracağız. Yani kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. Bu mağduriyetimizi kim çözecek bizim? Biz çözüm istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.
Kaynak: ANKA
Gerçek Gündem
İl Milli Eğitim Müdürü Atatürk düşmanıyla aynı karede! Tepki yağdı7 izlenme
200 yıllık Cerrahpaşa’da idrar tahlili bile yapılamıyor!121 izlenme
İsrailliler marketlere akın etti, raflar boşaldı!17 izlenme
Sedat Peker, Salim Şen’in ‘tweet’ini paylaşmıştı! ” ‘Evet tam da ben böyle düşünüyorum’ diyor”68 izlenme
Öğretmen seçiminde akıl almaz skandal!262 izlenme
Gaziyi darp eden komşusu tutuklandı!52 izlenme
Dolardan ekmeğe, varlıktan yokluğa... Kuyruklar ülkesi Türkiye!62 izlenme
Umreden dönen kişi ölünce, mahalle karantinaya alındı!155 izlenme
Kaftancıoğlu o iddialara yanıt verdi: "Daha inandırıcı senaryolar diliyorum"
Malatya’daki deprem, ev ve iş yeri kameralarında
Demirören'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık kredi 'sır' oldu!
Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: “Tetiği çekenler biliniyor, adalet eksiksiz yerine getirilmeli”