Milli Piyango'nun şans oyunlarını devralan şirkette Demirören Grubu'nun ortağı artık İtalyan Sisal SPA değil, bir İrlandalı. Sisal'ın hisselerini yılda 7 milyar dolar hasılatı bulunan İrlandalı Flutter PLC şirketi satın aldı. Demirören'in Milli Piyango'daki yeni ortağı İrlandalı şirket satın almalarla büyümesiyle dikkat çekiyor.
2019'DAN BERİ ORTAKTI
Sisal, 2019'dan bu yana şans oyunlarında yüzde 49 pay ile Demirören Grubu ile ortaktı. TBMM KİT Komisyonunda 28 Haziran günü Milli Piyango'nun hesapları ele alınırken CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın bu konudaki sorusu, Milli Piyango yetkilileri tarafından önceki gün yazılı olarak cevaplandırıldı ve satış resmen açıklandı. Sisal SPA şirketinin hisselerinin tamamının İrlanda'nın en büyük gruplarından biri olan Dublin merkezli Flutter PLC şirketi tarafından satın alındığı belirtildi.
KOŞULLAR AÇIKLANMADI
Flutter şirketinin hisse senetleri Londra Borsası'nda işlem görüyor. İrlandalı şirket bu satın alma ile birlikte, ABD, İngiltere ve Avustralya'dan sonra Türkiye pazarına da girmiş oldu. MP yetkilileri, CHP'li Yavuzyılmaz'ın, “Satış işlemi hangi bedelle ve hangi koşullarla yapılmıştır” biçimindeki sorusunu ise cevaplamadı.

Deniz Yavuzyılmaz
Madenciler ve AFAD görevlileri enkaz üstünde kavga etti! Kavganın gerekçesi 'Yok artık' dedirtti74 izlenme
Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'dan Çağrı: 'PKK KENDİNİ FESHETSİN'18 izlenme
Bakan Fakıbaba'dan tarihi itiraf! ‘Halk bizden yüz çevirdi’394 izlenme
Osmanlı mirasının parsel parsel Katarlılara nasıl satıldığını anlatmıştı! Mahir Polat'ın videosu gündem oldu43 izlenme
CHP'li belediyeden 100 milyonluk tasarruf!79 izlenme
AKP'li belediye başkanının mobbingine uğradığı iddia edilen imam intihar etti45 izlenme
Gazeteci Alican Uludağ gözaltına alındı12 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı TV100 canlı yayınında 'SADAT' reklamı yayınlandı!48 izlenme