Milli Piyango'nun şans oyunlarını devralan şirkette Demirören Grubu'nun ortağı artık İtalyan Sisal SPA değil, bir İrlandalı. Sisal'ın hisselerini yılda 7 milyar dolar hasılatı bulunan İrlandalı Flutter PLC şirketi satın aldı. Demirören'in Milli Piyango'daki yeni ortağı İrlandalı şirket satın almalarla büyümesiyle dikkat çekiyor.
2019'DAN BERİ ORTAKTI
Sisal, 2019'dan bu yana şans oyunlarında yüzde 49 pay ile Demirören Grubu ile ortaktı. TBMM KİT Komisyonunda 28 Haziran günü Milli Piyango'nun hesapları ele alınırken CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın bu konudaki sorusu, Milli Piyango yetkilileri tarafından önceki gün yazılı olarak cevaplandırıldı ve satış resmen açıklandı. Sisal SPA şirketinin hisselerinin tamamının İrlanda'nın en büyük gruplarından biri olan Dublin merkezli Flutter PLC şirketi tarafından satın alındığı belirtildi.
KOŞULLAR AÇIKLANMADI
Flutter şirketinin hisse senetleri Londra Borsası'nda işlem görüyor. İrlandalı şirket bu satın alma ile birlikte, ABD, İngiltere ve Avustralya'dan sonra Türkiye pazarına da girmiş oldu. MP yetkilileri, CHP'li Yavuzyılmaz'ın, “Satış işlemi hangi bedelle ve hangi koşullarla yapılmıştır” biçimindeki sorusunu ise cevaplamadı.

Deniz Yavuzyılmaz
Krizin büyüğü AKP'de yaşandı: "Mutlak butlanın kimin elinde patlayacağı belli olmaz"10 izlenme
12 kişinin yanarak can verdiği Süleymancılar yurdunun sanığına yeni atama!144 izlenme
Kediciklerin ‘sırrı’ tahlil sonrası ortaya çıkacak…358 izlenme
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürünün ifadesi ortaya çıktı16 izlenme
MHP'li Cemal Enginyurt, Berna Laçin'i hedef gösterdi!93 izlenme
Sedat Peker’in bahsettiği 'yalan makinesi' ATV'de ortaya çıktı!62 izlenme
İttifak işe yaramadı, 12 milyon emekliye kötü haber5441 izlenme
15 Temmuz şehidinin oğlundan Binali Yıldırım’a: Sırıtanlar, terbiyesizler!738 izlenme