İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, ve 20 milletvekili, bebek bezi, hasta alt bezi ve kadın hijyen ürünlerindeki fiyat artışı ve KDV oranlarında düzenleme amacıyla TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını istedi.
KRT'de yer alan habere göre Yasin Öztürk, “Bebek bezi lüks müdür? Hangi anne gösteriş olsun diye bebeğinin altına bez koyar? Hasta alt bezi lüks müdür? Hangi hasta, hangi yaşlı konfor olsun diye buna katlanır? Kadın pedi lüks müdür; hangi kadın bunu kullanmaktan kaçınabilir? Ama ne yazık ki bu ürünler fiyatları itibariyle zorunluluktan çıklıp lüks haline gelmiştir" dedi.
Bebek ve çocuklar için en büyük gider kaleminin çocuk bezi için yapılan harcamalar olduğuna dikkat çeken Öztürk, "Bebek bezlerinin fiyatı bir yıl öncesine kadar adet başına 1 liranın altındayken yapılan zamlar sonrası 3 liraya kadar yaklaşmış durumdadır" bilgisini verdi.
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da “Çocuğuna bez alamaz durumda anneler, babalar; markete gidiyor, fiyatını görüyor, paraları yetmiyor. Kadın pedi ve hasta bezleri de aynı şekilde. Pırlantada, elmasta vergi yok bunlarda yüzde 18 KDV var. Çok ayıp” ifadelerini kullandı.
Ancak İYİ Parti'nin önergesi Genel Kurul'da yapılan oylamada AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
İsrail'e ticaret kısıtlaması kaldırıldı mı? Bakandan açıklama geldi24 izlenme
İBB, Erdoğan'ın sınıf arkadaşına açtığı davayı kazandı26 izlenme
İsmail Devrim'in intihar etmesinden sonra valilikten şok açıklama!181 izlenme
AKP'li vekilden '2 kızının ve kardeşinin işe giriş torpilini' yazan gazetecilere dava!89 izlenme
Daniel Fırtınası Libya'da da büyük bir yıkıma sebep oldu.25 izlenme
Çıkar telefonu diyen amcalar bu sefer pantolona taktı: "Neyin eksik? Şu üstüne başına bak"36 izlenme
Milletvekilleri zam istemiyor!231 izlenme
Açlık sınırı 10 bin liraya yaklaştı, yoksulluk sınırı 26 bin 994 lirayı buldu48 izlenme
“Cumhuriyeti sen mi kurdun Zeynel Başkan?”
Özgür Özel seçim sonuçlarını hatırlattı: "Yozgat bugün itiraz ediyorsa doğru meydan bu meydandır"
Çin’den Pelosi ziyaretine sert tepki: ‘Bu ateşle oynamaktır, çok tehlikeli bir girişimdir'
‘Yoruldum’ diyen AKP’li başkan istifa etti!