AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı milyonluk mezarlık ihalesini alan firma ortadan kayboldu. Skandal ortaya çıkınca da belediye, proje alanındaki tabelaları kaldırdı.
FİRMA İŞİ TESLİM ETMEMİŞ
Büyükşehir Belediyesi, Susurluk ilçesinde mezarlık alanı için 14 Aralık 2022'de yaklaşık 22 milyon bedelle ihaleye çıktı. İhaleyi alan firma, sözleşmede 300 iş günü olan ve 9 Aralık 2023 tarihinde bitmesi planlanan işi teslim etmediği ortaya çıktı.
"SAYIN ERDOĞAN, ORTADA NE MEZARLIK VAR, NE DE FİRMA"
Mezarlık skandalını ortaya çıkaran İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, haberiniz yok belki ama, Susurluk’ta cenazeleri defnedecek yer kalmadı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 22 milyon TL'ye ihale yaptı, sözde 9 Ekim 2023'te mezarlık hazır olacaktı. Ancak ortada ne mezarlık var, ne de firma. Kaç lirayı cebe indirip sıvıştı bilinmiyor. Biz rezaleti ifşa edince, gerçekleri saklamaya çalışan başkanınız tabelaları söktürmüş. Susurluk halkı cenazelerini sarayın bahçesine gömmek için sizden izin istiyor, bilin istedim" ifadelerini kullandı.

"9 KİŞİLİK BOŞ MEZAR ALANI KALDI"
Parti teşkilatı ile birlikte ilçe mezarlığında incelemelerde bulunan Çömez, "9 Aralık'ta teslim edilmesi gereken mezarlıkta bir çivi dahi çakılmamış. Halktan biri veya yakını vefat edecek olsa gömülecek yer yok. Milyonlarca liralık bir ihale vereceksiniz, vadedilen günde yapılan iş bitmeyecek ve şirket ortada yok. Bugün mezarlıkta 9 kişilik boş yer kaldı. Eğer burası da bir kaç gün içinde dolarsa, vatandaş saraya müracaat edecek. Çünkü başka yere gömülebilmesi için cumhurbaşkanı izni gerekli. Cumhurbaşkanından izin isteyecek. Dolayısıyla en son noktada yapılacak şey sarayın bahçesine gömülmek. Çünkü yer yok" şeklinde konuştu.
"İŞTE BU SİZİN TÜRKİYE YÜZYILINIZ"
"İktidar, Türkiye Yüzyılı diyor. Alayla, valayla bunları millete anlatıyor" diyen Çömez, "Bu insanlar, hayatlarında zaten büyük sıkıntılar çektiler ve çekmeye de devam ediyorlar. Ekonomik, güvenlik sorunu, hukuksuzluk, diz boyu problemleri var. Öldükten sonra bu millet gömülecek yer bulamıyor. Bunun için 20 küsür milyon liraya ihale edilmiş bir işin arkası takip edilmiyor. Ne ortada bir iş var ne de ortada bir firma var. İşte bu sizin Türkiye Yüzyılınız" diyerek tepkisini dile getirdi.
Sözcü
Mucize ilaç… Çin koronavirüsü dört günde yenen ilacın ismini açıkladı240 izlenme
Sedat Peker ile gündeme gelmişti: Eski AKP'li vekile ‘hırsız’ diyen gazeteciye ceza!23 izlenme
Cumhuriyet iddianamesine göre Hüseyin Gülerce tanık, Ahmet Şık FETÖ propagandası yapmaktan sanık ve tutuklu !217 izlenme
'ABD' itirafı başını ağrıttı! AKP’nin disipline sevk ettiği Ethem Sancak: "Medyadan öğrendim"63 izlenme
Türkiye'ye dair her ürüne boykot çağrısında bulundular!46 izlenme
‘Donuyorum beni kurtarın’ diye çırpınan vatandaş, hayatını kaybetti51 izlenme
Akit yazarından Arınç'a zehir zemberek sözler!642 izlenme
Eski AKP’li isimden çarpıcı Ayasofya yorumu "Hedef birilerinin siyasi ömrünü uzatmak!"78 izlenme