Bakanlıktan yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili son gelişmelere ilişkin 6 maddelik açıklama yapıldı. Açıklamada, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan mutabakat çerçevesinde Barış Pınarı Harekât alanı dışında yeni bir harekat icra edilmesine gerek kalmadığı bildirildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
1. 17 Ekim 2019 tarihinde Fırat'ın doğusuna ilişkin Türkiye ile ABD arasında mutabakata varılmış; bu kapsamda, Barış Pınarı Harekatı'na (BPH) 120 saat ara verilmiş ve bugüne kadar tarafımızdan mutabakata varılan hususların yerine getirilmesinde gerekli hassasiyet gösterilmiştir.
2. Sürenin sonunda ABD tarafından PKK/YPG'nin bölgeden çekilmesinin tamamlandığı bildirilmiştir.
3. 22 Ekim 2019 tarihinde Soçi'de Sayın Cumhurbaşkanımız ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı arasında varılan mutabakat kapsamında yarından itibaren Rusya Federasyonu ile müşterek çalışmalara başlanacaktır.
4. BPH alanı dışındaki hudutlarımızın güvenliği ve YPG terör örgütü unsurlarının 30 km. dışına çıkarılmasına yönelik esasları da içeren anılan mutabakat çerçevesinde mevcut harekat alanımız dışında bu aşamada yeni bir harekat icra edilmesine gerek kalmamıştır.
5. Türkiye, sınırlarının güneyinde bir terör koridorunun oluşmasına asla müsaade etmeyecek ve terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.
6. Böylece Bölgede bir barış koridoru oluşturmak suretiyle yerlerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve güvenli bir şekilde evlerine ve topraklarına dönmesi sağlanacaktır.
Danıştay’ın gar kararı: İBB haklı, ihale iptal!50 izlenme
Erdoğan 6 üniversiteye rektör atadı! Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da listede!468 izlenme
'Çav Bella' davasında CHP'li Banu Özdemir hakkında yeni karar51 izlenme
İBB'nin AKP döneminden Bilal Erdoğan'a milyonluk kıyağı: Vakıf binasına para akmış!46 izlenme
Umrecilerin karantina yurdunda görevli güvenlik amirinin corona testi pozitif çıktı!132 izlenme
Etin kilosu 1.000 lira şezlong bedava! Emekli geçinemiyor, ikidar çözümü şaka gibi müjdelerde arıyor23 izlenme
Gezi Direnişi'nde hayatını kaybedenleri anmak isteyen bir grup Tarlabaşı'nda ablukaya alındı, gözaltılar var15 izlenme
12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan imam tahliye edildi!267 izlenme
Bahçeli’nin eski yardımcısından Erbaş’a zehir zemberek sözler! ‘Paralel yapılanma’ kriptoları Lawrence’lere mi dönüşüyor?
Ukrayna'nın 2022 yılında aldığı yardımlar 120 milyar doları buldu
Atatürk çizimi ancak bu kadar güzel olabilir..! İzleyelim...
Ekonomik sıkıntıların konuşulduğu bir dönemde Valiye 1,7 milyonluk makam aracı!