Suriye’de görev yapan bir Tugay Komutanının makam aracıyla insan kaçaklığı yapıldığına dair haberlerle ilgili haberler kamuoyuna bomba gibi düşmüş ve çokça tartışılmıştı.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarından yapılan açıklamada, ‘general aracıyla insan kaçakçılığı’ haberleri doğrulandı.
Bakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada, “Suriye’de görev yapan bir Tugay Komutanının makam aracıyla insan kaçaklığı yapıldığına dair haberlerle ilgili olarak, Suriye’de görevli bir Tugay Komutanının makam aracıyla Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından eylemin gerçekleştirildiği hususu tarafımızdan tespit edilmiş ve savcılığa bildirilmiştir. Olaya karışan kişiler tutuklanmışlardır. Sözleşmeli personelin sözleşmeleri fesih edilmiş, diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
İlgili habere ilişkin açıklamada şunlar kaydedildi:
“Suriye’de görevli bir Tugay Komutanının makam aracıyla Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından eylemin gerçekleştirildiği hususu tarafımızdan tespit edilmiş ve savcılığa bildirilmiştir. Olay hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Hazırlık soruşturması adli makamlar tarafından gizli olarak yürütülmektedir. Olaya karışan kişiler tutuklanmışlardır. Sözleşmeli personelin sözleşmeleri fesih edilmiş, diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir. Söz konusu olayda sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinde, binlerce yıllık köklü geleneklerimiz ile millî ve manevi değerlerimizden süzülen kurallara dayanan ve askerliğin temelini oluşturan disiplini sarsan bu tür davranışların kabul edilmesi mümkün değildir ve derhâl gereği yapılmıştır. Böyle olayların yeniden yaşanmamasına yönelik her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tarz münferit hadiselerin tüm Türk Silahlı Kuvvetlerini töhmet altında bırakacak şekilde değerlendirilmesi, ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde görevlerini kahramanlık ve fedakârlıkla yerine getiren kahraman ordumuza zarar vermekten başka anlam taşımamaktadır.”
Gerçek Gündem
Yeni Akit yine şaşırtmadı: 'Sivaslılar sanki durup dururken Aziz Nesin’e gıcık olmuşlar'30 izlenme
İBB Meclisi'nde skandal görüntüler! AKP’li üyeden CHP’li başkana toplantı sırasında küfür!38 izlenme
Memur ‘ihmal’ etsin AKP’ye oy yağsın!298 izlenme
Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP'li ve AKP'li vekillerin sokakta slogan savaşı18 izlenme
Sedat Peker'den flaş 'video' açıklaması: "Seçin bir gazeteci..."36 izlenme
Kabineye ikinci damat mı geliyor?156 izlenme
TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamlarını ekonomistler 3 gün önceden açıkladı34 izlenme
Vatandaş enflasyonu böyle anlattı: 'Eskiden ev alamıyorduk, araba alamıyorduk. Az önce ekmek alamadım, bu biraz ağır oldu'37 izlenme
Ekrem İmamoğlu İBB bütçesine ilişkin konuştu: "İstanbul'un bütçesi emin ellerde"
Bakanlık ve AKP'li belediye adı sık sık çocuk istimarı ile gündeme gelen Ensar Vakfı'nın hizmetinde!
Avukattan dikkat çeken açıklama: Zehra Kınık cezaevine girecek mi?
Dönemin başbakanı Binali Yıldırım'ın başdanışmanı yüzde 400 kâr etmiş!