İYİ Parti'nin ‘'İlaç yokluğu ve yüksek ilaç fiyatları'' konusundaki Meclis araştırma önergesi üzerinde konuşan Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, ‘'Hastalar ilaca erişemiyor. Yüzde 36 zam geldi ama yine yok. Eczaneler, ecza depolarından ihtiyaçlarının ancak yüzde 10'unu alabiliyor. Eczacılar hastalara ‘İlaç yok' demekten utanıyor. Çocuklarını açlıktan öldüren iktidar, insanlarına ilaç da sunamıyor'' dedi.
MEVSİM DOLAYISIYLA…
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer de, ‘'İlaç yokluğu kıtlığa dönüştü. Çocuklar ateş içinde, aileler antibiyotik ve ateş düşürücüye ulaşamıyor. Beceriksiz yönetim nedeniyle ilaçta yaşanan yokluk geleneksel oldu‘' diye konuştu.
AKP Niğde Milletvekili Selim Gültekin ise ilaç yokluğunun mevsimsel olduğunu savundu ve ‘'Mevsime özgü hastalıklardaki artıştan kaynaklı bir kısım ilaçta talep artışı ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığımızca gerekli çalışmalar yapılıyor'' dedi.
3 Y KADER OLDU
CHP'nin SGK'daki yolsuzluk iddiaları konusundaki önergesi üzerinde konuşan Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da, “3Y bitti. Yoksulluk kader oldu. Yasaklar milleti esir etti. Yolsuzluk da iktidarın zimmeti oldu” dedi.
Bulut, SGK'da son 1,5 yıldır yolsuzluk olaylarının yaşandığını savundu. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli de SGK'nın geçen yıl 45 milyar 303 milyon lira zarara girdiğini ve hazineden 86 milyar 671 milyon lira kaynak aktarıldığını söyledi.
AKP Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise, ‘'Sosyal güvenlik sisteminde devrim yaptık'' dedi.
Sözcü
Haluk Levent konserinde 'Hükümet istifa' sloganları!42 izlenme
Karadeniz gazında maliyetler sır oldu!14 izlenme
Lüks aracında, elinde bir tomar parayla konuşan hoca zenginliğinin dini açıklamasını yaptı!41 izlenme
Dünya TL'yi konuşuyor! Amerikan gazetesinden kritik Türkiye yorumu75 izlenme
İşte öğrncilerin geldiği yoksulluk durumu: Simit yese yetmez!26 izlenme
Okulda bir vaizin, Atatürk’e hakaret ettiği, Cumhuriyet değerlerine saldırdığı ortaya çıktı28 izlenme
Çevrenizdekilerin kokain kullandığını nasıl anlarsınız?7 izlenme
Melek Mızrak Subaşı: "AKP İl Başkanı beni ters kelepçe ile tehdit etti"42 izlenme
Bülent Arınç tarikatlara böyle söylemişti 'Biz varsak, siz de varsınız. Biz yoksak siz de yoksunuz!'
'Rakam için henüz erken' diyen bakanın asgari ücret karnesi!
Meteoroloji'den 23 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak etkili olacak
Kredi Çekmeyi Düşünenler Dikkat! Kredi ve Mevduat Faizlerinde Tarihi Artış!