Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı 1 Ocak 2019 ile 15 Mayıs 2020 arasında yapılan toplantılarda hangi yayıncılara, ne kadar ceza verildiğini mercek altına aldı.
Çalışmaya göre Halk TV, Tele 1, KRT ve Fox TV'ye 36 ceza kesildi. Bu cezalardan 28'i idari para cezası olarak uygulandı. Kanallar 11 milyon ödemek durumunda kaldı. Fox TV'de Fatih Portakal ile Ana Haber Bülteni'ne 3 kez durdurma cezası verildi.
Halk TV'deki Siyaset Kültürü programına 2, Medya Mahallesi'ne 5, Sözüm Var programına 5 olmak üzere 12 program durdurma kararına imza atan RTÜK, KRT'de yayınlanan Haber Merkezi'ne de 2 durdurma cezası verdi.
Tele 1'de yayınlanan Ana Habere 2, Gün Başlıyor programına ise 8 olmak üzere 10 program durdurma cezası kararlaştırıldı. 4 kanala verilen ceza karşılığı yayınlar 27 kez durdurulmuş oldu.
SOPA GİBİ KULLANIYOR
Son 1,5 yılda ATV ve Ülke TV'ye en hafif “ceza” olan birer kez uyarı, TGRT Haber'e 1 kez idari para cezası kesildi. TV Net, Kanal 7 ve A Haber ceza almadı. Show TV'ye 4, Kanal D'ye bir kez idari para cezası kesildi.
“Bu tablo her şeyi anlatıyor. Ama gerçek değişmez” diyen Taşcı, “Hangi yayıncıların kollanıp, kimin ensesinde boza pişirildiği ortada” diye konuştu. Taşcı şunları söyledi: RTÜK, cezalandırmayı sopa olarak kullanıyor. İktidarı rahatsız eden kanalları cezayla, program durdurmayla susturabileceğini, hizaya getirebileceğini düşünüyor ve var gücüyle üzerlerine abanıyor.
İktidarı eleştirenlerin sesini duyuran kanalları cezalandırmayı görev sayıyor. RTÜK Başkanı Şahin kendi deyimiyle bunu emir telakki ediyor. “Cebimde listem hazır. Ailemiz 50 kişiyi götürür” diyen Noyan'ın sözlerinin tek bir sözcüğünü muhalif bir kanalda biri söyleseydi cezası kesilirdi.
Son seçim anketinin sonuçları paylaşıldı: İttifaklarda son durum! İşte partilerin oy oranları55 izlenme
Devlette her şey talimata bağlandı41 izlenme
Yandaşa para aktarmak için turizmin göbeğine cezaevi yapacaklar ! AKP'li vekil soruları yanıtlayamadı !542 izlenme
Çürük beton satan AKP’li başkan için istenen ceza belli oldu39 izlenme
'İmamoğlu aday olmazsa kimi aday olarak görmek istersiniz' anketi: İlk 3'teki isimler şaşırttı29 izlenme
Kartalkaya'daki yangın faciasında yeni tahliye kararı!23 izlenme
İBB tek tek açıkladı: Kamunun uğradığı zarar yaklaşık 4,9 milyar dolar36 izlenme
Elektrik ve doğalgaz faturalarında vahim tablo! ‘14,5 milyon insanın elektriği kesildi!’84 izlenme
Fakirliği öve öve bitiremeyen Cübbeli’nin kol düğmeleri İngiliz Kraliyet armalı çıktı
Hakkınızı yargıda aramak isterseniz önce harç parasını bulmanız lazım: Yüzde 122 zam
Fatih Altaylı'dan bomba 'Gürsel Tekin' iddiası
SBK dosyasında önemli gelişme: ABD’den Korkmaz’ın ortağına hapis cezası