CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yazıları gerekçe gösterilerek tutuklanan OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız'ı üç aydır yattığı Sincan Cezaevi'nde ziyaret etti.
Müyesser Yıldız, bir an önce iddianamesinin hazırlanarak hakim karşısına çıkarılmasını gerektiğini söylerken, Çakırözer de Yıldız'ın derhal özgür kalmasını istedi.
“SAVCI İDDİANAMESİNİ HÂLÂ YAZMIŞ DEĞİL”
Çakırözer, “Müyesser Yıldız aylardır haksız, hukuksuz tutuklu. 3 ay önce sabah baskınıyla göz altına alınmıştı. Yazıları nedeniyle tutuklandı. O yazılara hâlâ internetten erişilebiliyor, ama savcı iddianamesini hâlâ yazmış değil. AYM'ye yaptığı bireysel başvuru hala bekliyor. Artık bu hukuksuz tutukluluk bitmeli. İddianame derhal hazırlanarak, Müyesser Yıldız hakim karşısına çıkarılmalı ve özgür kalmalıdır” diye konuştu.

FOTO: İHA / CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Müyesser Yıldız'ı üç aydır yattığı Sincan Cezaevi'nde ziyaret etti.
“ÖNCE YURTTA ADALET VE VİCDAN LAZIM”
Müyesser Yıldız, görüşmede adli yıl açılış töreninde yapılan konuşmaları anımsatarak şu değerlendirmeyi yaptı:
* Adli yılı açarken Cumhurbaşkanı diyor ki, ‘Devlet adaletle yaşar. Biz hem kendimiz için hem de tüm insanlık için sürekli adaletin peşinde koşmalıyız.’
* Sonra Yargıtay Başkanı diyor ki, ‘Türk yargısının temel amacı halka kusursuz adalet hizmeti sunmak, adalete güveni yükseltmek ve kamu vicdanını tatmin etmektir.’ Hatta Yargıtay Başkanı ‘Türkiye'den yurt dışına hukuk ihraç etmekten, dünyaya hukuk alanında örnek olmaktan' bahsediyor.
* Bu sözleri söyleyenler gerçeklikten tamamen kopmuşlar. Onların sözleriyle, bizim gerçeklerimiz arasında uçurum var.
* Adalet diyenlere, vicdan diyenlere soruyorum: Ben niye içerideyim? Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Hülya Kılınç neden Silivri'de. Dünyaya adalet götürmekten bahsedenler önce yurtta adaleti, yurtta vicdanı sağlamalı.
* Vicdan dersi veriyoruz diyenler, önce kendi yurdumuzda kendi insanımıza karşı vicdanlı adaletli olsunlar.
“BU KARARLAR MİLLET ADINA VERİLEMEZ”
Yargının bağımsızlık ve tarafsızlığını yitirmesinin Türkiye'nin en önemli meselesi olduğunu vurgulayan Yıldız, “Bu mesele sadece Müyesser Yıldız'ın meselesi değil. Türkiye'de gazeteci olsun, siyasetçi olsun, avukat olsun kim olursa olsun herkesin adil yargılandığından emin olması lazım. Ama böyle bir şey yok. Yargının bu bağımlı hali böyle sürecekse, mahkemeler kararlarını artık Türk milleti adına değil, iktidar adına, saray ya da onları o özel görevlere kim atadıysa onlar adına versinler. Ama Türk milleti adına değil. Çünkü Türk milleti asla bu kadar vicdansız, bu kadar adaletsiz değildir. Zulüm yapmaz” mesajını verdi.
“BENİ TRUMP SANIYORLAR GALİBA!”
Tutukluluğuna yaptığı itiraza verilen red kararına ‘skandal' denebilecek bir gerekçe yazıldığına dikkat çeken Yıldız, şu ifadeleri kullandı:
* Her ay tutukluluğuma itiraz hakkım var. Ağustos itirazında hakim red kararına yeni bir gerekçe eklemiş ve ‘Şüphelilerin salıverilmesi halinde adaletin işleyişine zarar verecek faaliyetlerde bulunma tehlikesi..' demiş.
* Şimdi ben zaten üç yazı nedeniyle tutukluyum. Ben tutuksuz yargılansam, ne yapabilirim ki? Elimdeki kalemim dışında neyim var? Herhalde beni Trump ya da Merkel ile karıştırıyorlar.
* Çünkü bu ülkede gerçekten adaletin işleyişine zarar veren faaliyetleri onlar ve Türkiye'deki muhatapları yapıyor. Ve bunu açık açık da söylüyorlar, kimi istiyorlarsa Erdoğan'a söyleyerek mahkemelerce bıraktırdıklarını söylüyorlar zaten.
“AİHM BAŞKANI SORABİLECEK Mİ?”
AİHM Başkanı Roberto Spano'nun Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret konusunda da değinen Yıldız “Hatırlarım biz Ergenekon kumpas davalarında yine böyle cezaevinde zorla yatırılırken o dönem de sanırım AİHM Başkanı gelmişti. AİHM'e giden dava yükü azalsın diye bireysel başvurunun yolu açılmıştı o dönemlerde. Ama aynı zamanda cezaevine kumpasla atılanların yaşadığı haksızlığı, hukuksuzluğu daha da uzatan bir süreçti bu. Ayrıca bireysel başvuru yolunu açtık da ne oldu? AİHM kararlarını uygulamayan ülkelerin başındayız” ifadelerini kullandı.
Yıldız, “AİHM Başkanı şunu sorabilecek mi merak ediyorum: Madem 90. Maddeyi koydunuz. AİHM kararları öncelikli hale geldi. O zaman niye yerine getirmiyorsunuz o kararların gereğini? Niye hala gazeteciler tutuklu? Niye adil yargılanma hakkı tanınmıyor?” değerlendirmesinde bulundu.
EYLÜL'DE GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK ÇAĞIRISI
CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer de, Müyesser Yıldız'ın iddianamesinin bir an önce tamamlanarak hakim karşısına çıkarılmasını ve özgürlüğüne kavuşmasını istedi.
Silivri Cezaevi'nde tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel'in 9 Eylül'de görülecek ikinci duruşmalarını da anımsatan Çakırözer, “Müyesser 3 aydır, onlar 7 aydır haksız, hukuksuz cezaevindeler. Hepsi için derhal özgürlük ve adalet istiyoruz. Türkiye gazetecisini, siyasetçisini, hak savunucusunu zindanlarda çürüten ülke olma ayıbından derhal kurtulmalı” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/muyesseryildizcezaevindenseslendibenniyeicerideyim6026002/?fbclid=IwAR2EuM7CybYq4ro8oo_bLCdr56BzwS4dGDemxSn39Aa1ZN8_sNYanGZcuY
Kıskandıran talih! Gelin-görümce sınavı peş peşe kazandı!131 izlenme
2017'ye kadar yılda 110 milyon kazanıyordu, Varlık Fonu’na geçtikten sonra hep zarar açıklıyor!93 izlenme
'Devlet Bahçeli Köprüsü' için 1,2 milyar TL harcandı64 izlenme
2 aylık ara sona erdi! Merkezi yönetim bütçesi eylülde 129,2 milyar lira açık verdi29 izlenme
Türkiye Wushu Federasyonu'ndaki skandallara bir yenisi eklendi!66 izlenme
Poşet satışından kaç milyar lira kazanıldı? Bakanlık tüm sorulara cevap veremedi90 izlenme
Bakanlar gitti, seneler bitti, Geminbeli Tüneli bitmedi28 izlenme
Yedi ayda 300 tekstilci konkordato ilan etti12 izlenme
İBB'den "Lüks araçlar saklandı" iddialarına sert yanıt!
Sokak röportajında bir kadın isyan etti: "Elimizde mızrak, g...müzde yaprakla mamut mu avlayalım!"
Akit'in kafa nihayet bastı! "Sizin içkili yerde ne işiniz var?"
'Arkadaşlarımı bırakamam' diyerek girdiği madende şehit oldu