İmam hatiplere ilgi olmamasına rağmen iktidar ısrarcı. 3 imam hatip ortaokulu, 3 imam hatip lisesinin olduğu Giresun’da, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası hülle yoluyla imam hatip lisesine çevrildi.
Giresun'un 70 yıllık tarihi okulunda tepki çeken dönüşüm!.. 1947 yılından bu yana faaliyetini sürdüren Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçtiğimiz yıl alınan ani bir kararla boşaltıldı. Lise, başka bir mevkiye taşındı. Henüz eğitimöğretim yılı sona ermeden ve öğrencilerle velilere bilgilendirme dahi yapılmadan gerçekleştirilen bu acele taşınma, o günlerde tepkilere neden olmuştu. Yapılan açıklamalarda, tarihi binanın ‘Kent Müzesi'ne dönüştürüleceği bildirilmişti.
6 İMAM HATİP OKULU VAR
1 yıl boş bekletilen tarihi binaya, söylenenin aksine Kent Müzesi yapılmadı. Kent Müzesi olacağı beklenen ve bir yıldır boş olan tarihi binaya, Hurşit Bozbağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tabelası asıldı. Hurşit Bozbağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin daha önce kullandığı bina ise Hurşit Bozbağ İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürüldü. Giresun merkezde halen üç adet imam hatip ortaokulu, bir adet kız Anadolu İHL, bir tane erkek Anadolu İHL ve bir tane de İHL bulunuyor.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/yurthaber/muzeolacakdiyebosaltipimamhatipyaptilarh107738.html
Yeni Parti ile AKP’li belediyeler arasında bomba bağlantı!219 izlenme
İngiltere'de İmamoğlu rüzgarı! Sokaklar doldu taştı20 izlenme
Şehit annesi, madalyayı alırken fenalaştı!160 izlenme
CHP, polisi il binasına gönderen yazının peşinde: Talimat kimden geldi?10 izlenme
AKP'de bir 'pudra şekeri' vakası daha! AKP Yozgat Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç, makamında uyuşturucu kullandıktan sonra sızmış halde görüntülendi!51 izlenme
Adana'da çocuğa öldüresiye şiddet! Çocuğun başını otomobile çarpıp yere fırlattı!25 izlenme
Bakan Tekin her şeye uyan yanıtı buldu: Karma eğitimden uzaklaştıran kararı da onunla açıkladı7 izlenme
Erdoğan’dan ‘katil’ dediği Esad’a ‘davet’ açıklaması: "Her an olabilir"20 izlenme