HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri üzerinden yürütülen tartışmalara ilişkin, "Ülkemizde yaşayan ister Suriyeli ister diğer milletlerden göçmenler misafir değil. Bu misafir jargonunu bırakalım. Almanya'daki Türklerin hakları ne olmalıysa Türkiye'deki göçmenlerin hakları da aynı olmalıdır" yorumunda bulundu.
Alçı, "Toplumda artan nefreti gören hem politikacılar hem de gazeteciler kendilerini popülizmin tuzağına kaptırıyor ve özellikle Suriyeli göçmenlere yönelik ırkçılığı gittikçe artırıyorlar" dedi.
Alçı, "Suriyeliler kaynaklarımızı tüketmiyor bilakis ekonomiye katkı sağlıyorlar. Kısacası "göçmen"ler meselesi yanlış bir şekilde sadece Suriyeliler üzerinden tartışılıyor. Toplum zaten bu konuda hassas. Yangına körükle gitmemek gerekir. Bu insanların önemli bir kısmı hayatlarını burada kurdular. 450500 bin çocuk burada doğdu. Onları bir anda hedef haline getirmek Türkiye'nin 10 yıldır ortaya koyduğu emeği de heba edebilir" ifadelerini kullandı.
https://halktv.com.tr/gundem/nagehanalcisuriyelilerekonomiyekatkisagliyor400269h
Bilim Kurulu Üyesi Öztürk: Yasaklar genişleyebilir!72 izlenme
AKP'li Fatma Şahin'den depremzedelere tepki çeken sözler! "Her şerde bir hayır vardır"48 izlenme
Erdoğan'ın yakın akrabası AKP'yi topa tuttui Sedat Peker'e destek verdi! 'Gelip beni alsın o namussuzlar! Allahınız, kitabınız yok mu sizin?'24250 izlenme
Okluk pazarlığı: 95 binden 160 bine çıktı!175 izlenme
95 yaşındaki baba oğul katili oldu.20 izlenme
Emine Erdoğan’ın ‘itibarı zedelenmesin’ diye haberlere yargı sansürü!28 izlenme
CHP'li Adıgüzel: Afganistan, Irak, Libya ve İran doğumlu 215 bin seçmen tespit ettik32 izlenme
Kadına yönelik şiddete acil önlem için TBMM'de görüşme talebi AKP-MHP oylarıyla reddedildi!91 izlenme
İmamlar okullarda görevlendirilmişti, eğitimde bir skandal daha: Okul salununda Cuma namazı
30 binden fazla düzensiz göçmen sınır dışı edildi!
Gazeteci Murat Yetkin'den bomba iddia! 'Gara'da ölümler Ankara'da bazı koltuklara mal olabilir'
“İmamoğlu” deyince mikrofonu kapattılar: Belediye Meclisi’nde konuşma krizi!