Diyarbakır Bağlar’da 21 Ağustos’tan beri kayıp olarak aranan Narin Güran dosyasında bugün onlarca yalan haber servis edildi. Dün gece başlayan ve kimden kaynaklandığı belli olmayan dezenformasyon bugün bütün basın organlarına sıçradı. Narin’in ağabeyi dün gözaltına alındı. Akşam saatlerinde ise ajanslara şüphelinin serbest bırakıldığı haberleri düştü. Gece saatlerinde ise ağabeyin gözaltında olduğu haberleri servis edildi. Bugün ise yeni bir dezenformasyon yapıldı. Sabah saatlerinde ağabeyinin İstanbul’a getirildiği kolundaki ısırık izinden dolayı İstanbul’daki Adli Tıp’ta DNA eşleştirilmesi yapıldı. Kafa karışıklığı yaratan haberler tam da burada başladı.
Bazı medya organları gözaltındaki abinin kolundaki ısırık izlerinin Adli Tıp Raporu’nda Narin’e ait olduğu tespit edildiği belirtilirken bazı medya organlarında ise ısırık izlerinin Narin’e ait olmadığı ileri sürüldü.
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı tarafından servis edilen bilgilerde, Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin tamamlandığı, ısırık izinde Narin’a ait DNA izine rastlanmadığı bilgisine yer verildi. Sabah gazetesinde yer alan habere göre ise, ağabeyin kolundaki ısırık olayından sonra 3 defa banyo yaptığını bu nedenle de ısırıktan DNA alınamadığı ileri sürüldü.

Bölgedeki Halk TV muhabiri gazeteci Ferit Demir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Narin’in ağabeyindeki diş ve ısırık izleri Narin’e ait çıkmadı. İzler Narin’in ağabeyine ait çıktı” dedi.

TRT, ” ‘Kayıp Narin’in ağabeyinin kolunda iki farklı ısırık İzine rastlandı’ haberini sundu. TRT’nin haberinde, “Adli Tıp kaynakları: Isırık izlerinden biri şüpheliye ait. Diğer İzin Narin’e ait olduğu düşünülüyor. Akşam saatlerinde basın açıklaması yapılacak” ifadeleri yer aldı.

DHA’yı kaynak gösteren NTV ise haberinde “Isırığın kime ait olduğu belirlenemedi” ifadelerine yer verdi.
AHBAP Başkanı sanatçı Haluk Levent ise bilgi kirliliğine isyan ederek, “Narin ile ilgili bilgi kirliliği var. DNA sonucu henüz çıkmadı. Bilginize” paylaşımını yaptı.

Kaynak: TELE1
ÇAYKUR’u batıran karar!41 izlenme
İmamoğlu için toplanan imza sayısı belli oldu16 izlenme
Kadına şiddet görüntüsü kamerada ! Yolda çarpıştığı kadına yumruk attı !169 izlenme
CHP'li belediye AKP'den kalan borçlar yüzünden personel maaşı ödeyemez hale geldi!32 izlenme
Koca mahalle Suriye kasabasına dönüştü! Her yer Arapça tabela ile dolu40 izlenme
Yargıdan gerici kadın düşmanı için skandal karar!136 izlenme
Vatandaşa gelince sabır, AKP’li belediyeye har vurup harman savur28 izlenme
Depremin 4. günü19 izlenme
İmamoğlu soruşturmasının başsavcısı Akın Gürlek HSK'ya şikâyet edildi
İşte son anket; MHP baraj altı, AKP Meclis'te çoğunluğu kaybediyor
Haliç’te büyük rant: Tersaneden yalı çıktı!
Edip Akbayram'ın konser iptalinin ardındaki FETÖ mü? Aytunç Erkin yazmıştı: İşte Fethullah'ın ödülünü reddeden 11 sanatçı başlıklı yazı